Село Сенча - Форум міста Лохвиця
Четвер, 24-Тр-2012, 06:01
Лохвиця
Вітаю Вас Гость | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 1 з 6123456»
Модератор форуму: Stepan, Бабай 
Форум міста Лохвиця » Населені пункти » Інші населені пункти » Село Сенча
Село Сенча
rootДата: Четвер, 06-Бер-2008, 07:09 | Повідомлення # 1
Адмін
Група: Администраторы
Повідомлення: 453
Репутація: 16  ±
Замечания:  ±
Нагороди: 4

Село Сенча

grigori37Дата: Середа, 26-Бер-2008, 17:06 | Повідомлення # 2
Група: Пользователи
Повідомлення: 587
Репутація: 6  ±
Нагороди: 1
Сенча це місце де пройшло моє дитинство і юність. Хотілося б знати, що в селі твориться зараз, які починання, че є новобудови. чи функціонують лікарні, школа бібліотека, будинок культури? Може хтось знаючий Сенчу читає це, то, будь ласка, напишіть, проінформуйте заждущого.
ГДР

Radcenko
lubaДата: П'ятниця, 28-Бер-2008, 10:08 | Повідомлення # 3
Повідомлення: 68
Репутація: 4  ±
Нагороди: 0
А коли ви були в Сенчі останній раз? лікарня,поліклініка школа,буд.культури працює.Але кажуть що на екологічних картах України такого села не існує,так як перед відкриттям газопереробного заводу біля станції Сенча всі жителі населеніих пунктів в радіусі 20 км повинні бути переселені. а фактично трохи запустіння хоч дуже багато бурових і пара газопереробних заводів люди працюють в основному там.Сула тече і влітку там багато відпочиваючих.
grigori37Дата: Середа, 02-Кв-2008, 12:01 | Повідомлення # 4
Мені про Сенчу відповіла Люба. Щиро вам вдячний, Люба.
Жаль що Сенчу ігнорують, не наносять на якісь карти. Думаю, що то нестрашно, Сенча буде існувати довго. по крайній мірі мені так хочеться.
Я був на батьківщині в 2005 році, ходив по рідним містям, говорив з людьми. В минулому році переніс інфаркт, в цьому - складну операцію, так що тепер приїзд в ріді містя проблематичний.
В Німеччині з нічев*я написав дві невеличкі книжечки про родичів і про своє життя для онуків. В обох згадується Шахов Данило Миколайович (1902 -1985). Ця людина родом із наших мість, не простого роду, в 14,5 років командував полком, воював у гомадянську, а потім жив у Москві. Із його біоргафії мені мало що відомо. Може хрось із тих хто про це читає що- небудь знає як налагодит пошук. То напишіть.
Радченко.

Radcenko
rootДата: Четвер, 03-Кв-2008, 09:10 | Повідомлення # 5
Адмін
написав дві невеличкі книжечки про родичів і про своє життя для онуків.

Так чому не публікуєте їх тут? Якщо вони у Вас є в "електронному" вигляді, виложіть на будь який файлообмінник, або пришліть мені на lohvitsa@gmail.com я прикріплю їх до цього сайта. Думаю багатьом буде цікаво прочитати їх.

grigori37Дата: Середа, 09-Кв-2008, 12:01 | Повідомлення # 6
Радченко Quote
Обидва моїх "витвори" есть в електронному варіаті. Але я не письменник, боюсь... А можна зробити так: я відправлю Вам текст і малюнки "Моєї Кононівки", Ви переглянете і сами зробете висновок, чи варто розміщувати на сайті чи ні? Тобто прошу вас бути видавником. Дайте знати чи згоден.

Radcenko
rootДата: Середа, 09-Кв-2008, 17:18 | Повідомлення # 7
Адмін
Згоден

grigori37Дата: Вівторок, 15-Кв-2008, 17:08 | Повідомлення # 8
Радченко Guote
Що, не підходить МК?

Radcenko
rootДата: Вівторок, 15-Кв-2008, 18:29 | Повідомлення # 9
Адмін
Створено тему для Кононівки у розділі проза

VIKTOR_Дата: Субота, 19-Кв-2008, 23:58 | Повідомлення # 10
Повідомлення: 37
Репутація: 1  ±
Доброго дня grigori37, я проживаю в Сенчі, але зараз працюю в Києві. Інколи буваю. Село змінилося в гіршу сторону. cry
Экологічний стан села жахливий (хоча краще ніж в Києві ). sad
Хотілося б частіше приїжджати до батьків та відпочивати від міста насолоджуючись чистим повітрям cool

"... точно знают только тогда, когда мало знают. Вместе со знанием растет сомнение" (Гете)
grigori37Дата: Неділля, 20-Кв-2008, 06:48 | Повідомлення # 11
Дякую, земляче! Приємно знати, що не одного турбують справи села. Та жаль шо не можемо впливати на їх окращення.

Radcenko
VIKTOR_Дата: Неділля, 20-Кв-2008, 20:29 | Повідомлення # 12
Шановний grigori37, якщо можете, то вкажіть свою електронну адресу. Я можу прислати фото Сенчі

"... точно знают только тогда, когда мало знают. Вместе со знанием растет сомнение" (Гете)
rootДата: Понеділок, 21-Кв-2008, 06:50 | Повідомлення # 13
Адмін
VIKTOR_, можна їх виложить в фотоальбомі, і тоді всі зможуть їх побачити biggrin

VIKTOR_Дата: Понеділок, 21-Кв-2008, 07:27 | Повідомлення # 14
Выкладываю в разделе "ДОДАТИ" файл не прикрепляется suspect

rootДата: Понеділок, 21-Кв-2008, 10:26 | Повідомлення # 15
Адмін
Жмем Додати фотографію, вибираємо кнопочкою Обзор файл, вписуємо назву і кнопка додати. Тільки-що перевіряв все робе!!!

lubaДата: Понеділок, 21-Кв-2008, 10:53 | Повідомлення # 16
Повідомлення: 68
Репутація: 4  ±
Шановний Радченко Г. Прочитала "Моя Кононівка" мені сподобалося.Скільки багато інформації про людей, може чиїсь внуки прочитають невідомі факти про своїх родичів.Цікаво скільки часу ви потратили на всю інформацію і написання книжки? Ви пишете про Синець і Сенчу, то в народі і зараз на село Їсківці можна почути -Синецькі Їсківці. А скільки Ви проживаєте в Німеччині?
VIKTOR_Дата: Вівторок, 22-Кв-2008, 00:38 | Повідомлення # 17
Ура!!! smile Работает. Залил фотку моста в Сенче через сулу (снимал мобильником когда прогуливался moonw )

Додано (22-Кві-2008, 01:38)
---------------------------------------------
Интересно, среди зарегистрированных пользователей присутствуют еще жители Сенчи. Если да то отзовитесь. Пришлите свои фото и фото своевого любимого села, хотелось бы посмотреть(не часто приезжаю). Жду barbarian

grigori37Дата: Вівторок, 29-Кв-2008, 06:51 | Повідомлення # 18
Радченко Любе.
Спасибі! Достало ж терпіння прочитати Мою Кононівку? Я писав щоденники, не те щоб зовсім регулярно, але. Де брав
інформацію в книзі написав. Для онуків писав, а вони читати на українській мові не вміють.
До Німеччини я поїхав за дітьми і дружиною в 2001 році, коли померли усі мої рідні на Україні. Тепер сиджу тут в Хемнітці, і від нічого робити пишу різні спогади.

Додано (24-Кві-2008, 09:37)
Viktor-у Радченко.
Моя адреса не секрет: grigori37@rambler.ru Тут, на сайті, причеплена моя книга "Моя Кононівка", в ній єсть фотографія Сенчі 1940 року.

Додано (26-Кві-2008, 15:35)
Усім сенчанам- форумчанам: Христос воскрес! Чи вірете ви в це чудо, чи ні то інша страва, а традиції народлні треба
берегти і підтримувати. Христос воскрес! Святкуйт, веселіться, вітвйте один одного.

Додано (29-Кві-2008, 07:51)
viktoru: Моя електронна адреса grigori37@rambler. ru

Radcenko
VIKTOR_Дата: Вівторок, 29-Кв-2008, 19:56 | Повідомлення # 19
Доброго дня grigori37 на днях був у Сенчі. Почав читати "Моя кононівка". Дуже сподобалося. Ніколи не знав про своє село скільки цікавої інформації.
Серед фото прислане Вами, впізнав центр села і показав його своїм друзям із Сенчі. Вони кажуть, що це рідкісне фото.

VIKTOR_Дата: Вівторок, 29-Кв-2008, 20:19 | Повідомлення # 20
А це фото, зроблене 28.04.2008. Також центр села. Прикріплю його тут, а також відправлю Вам на електронну адресу. Завтра знову збираюся в Сенчу, тому зроблю побільше фото Сенчі. Всі відправлю Вам.
Моя бабуся з родини Тарасенків, але про Вас мало знає, а можливо вже забула. Сам я родом із Сенчі (корінний житель)

grigori37Дата: Четвер, 08-Тр-2008, 07:41 | Повідомлення # 21
Де ви, сенчани, відзивайтеся!

Додано (08-Тра-2008, 08:41)
Чи розливалася вцьому році Сула, чи ні?
В п*ятидесятих роках вода підходила до кононівської сосни. Широченною становилася річка.

Radcenko
БабайДата: Неділля, 11-Тр-2008, 12:47 | Повідомлення # 22
Група: Модераторы
Повідомлення: 3570
Репутація: 12  ±
Нагороди: 5
Який там розлив річки, від тієї красуні Сули минулих років вже мало що лишилось. Лишився невеликий потічок, та й той з трудом пробиває собі дорогу крізь зарослі старого русла, а місцями навіть пробує робити нове русло. Загидили таку річку, і винних немає. А яка чиста та прозора вода була !, які були місця для купання та рибалки !

Умное выражение лица, еще не признак ума !
цитата из фильма.
grigori37Дата: Вівторок, 13-Тр-2008, 19:33 | Повідомлення # 23
Що ж далі буде? Сула не розливається, уряд воює з президентом, парламент заблокував трибуну, інфдяція росте, інтелект падає, роботи немає... Чи є вихід із ситуації, чи це вже кінець?

Radcenko
БабайДата: Четвер, 15-Тр-2008, 15:04 | Повідомлення # 24
Думаю що вихід є, але влада його шукати не буде, та й не хоче.

цитата из фильма.
grigori37Дата: Четвер, 15-Тр-2008, 19:22 | Повідомлення # 25
Для Бабая.
Згоден. вихід має бути.
Може він у власній активності?
Мені із Німеччини Лохвицю видно погано.
Я коли приїхав до Хемнітца зараз же купили огород ( дачу ). Запущеною вона була, тоді люди із східної Германії на захід за роботою тяглися, кидали дачі, квартири... За два роки я сам один зробив із дачі картинку, викорчував старі дерева, повитягав із землі старі фундаменти, труби, відремонтував будиночок. Після цього прийшгло в голову, що і одна людина може зробити дуже багато, головне добре все обдумати і сплануівти.

Radcenko
БабайДата: П'ятниця, 16-Тр-2008, 17:08 | Повідомлення # 26
На окремо взятій ділянці один чоловік може дати лад, якщо йому хай не допомагають, але й не мішають.
А от на великій територїї, де не тільки проживає, а й господарює велика кількість людей, (а Сенча - це колишній райцентр), то зусиллями однієї людини багато не зміниш. Якщо за своєю садибою кожен ще більш - менш дивиться, -
то за всим іншим ніхто. Бо воно "нічиє" а значить можна гидити. Така психологія вкорінилася ще з радянських часів.
У власному дворі ніхто не кида серед двору папірці, пляшки, бляшанки від консерви, - а на березі річки - можна, а в лісі - можна, бо воно ж не моє. Щоб це змінити потрібно змінити відношення людей до довкілля. А як це зробити -не знаю. Дуже складно змінити людині світогляд, особливо коли це вже не молоді люди.

цитата из фильма.
grigori37Дата: Субота, 17-Тр-2008, 10:27 | Повідомлення # 27
"Щоб це змінити потрібно змінити відношення людей до довкілля. А як це зробити -не знаю. Дуже складно змінити людині світогляд, особливо коли це вже не молоді люди."

Усе це так, але ж щось треба робити. Думаю, що обговорення теми людини її світогляду на сільському форумі це теж робота, а може тільки її початок. Жаль що мало людей мають доступ до інтернету. Якою має бути людина в даній обстановці, якими моральними нормами повинна керуватися, які духовні цінності приймати?
Ми християни, то може ще раз обсудити Десять заповідей, що передав Моісею Бог на горі Сінай? Які з них підходять до сучасного життя а які ігноруються? Наприклад, взяти першу заповідь: "Не делай себе кумира..." ( цитую по Біблії, російською мовою) і попросити форумчан висловитися як вони її розуміють. Раніше люди по неділям обговорювали, тлумачили, Біблію і це їх згуртовувало, давало опору думкам. спрямовувало поведінку. Згідно з третьою заповіддю:"Помни день субботний..." тобто шість днів працюй а сьомий віддай роздумам про заповіді Божі.

Radcenko
БабайДата: Субота, 17-Тр-2008, 11:14 | Повідомлення # 28
А як бути з тим, що хрестили нас насильно. Ми по суті своїй язичники. І наші рідні боги Ярило, Перун, Даждьбог, Сварог та інші. А християнську віру вже "підігнали" під язическі свята. Так свято Івана Купала - ще з тих часів, вербна неділля також з тих часів. Деякі з свят вже почали забувати. Я пам"ятаю як святкували проводи зими, а зараз забули.
А заповіді - Наприклад, взяти першу заповідь: "Не делай себе кумира..." ( цитую по Біблії, російською мовою) - то вони сповнені протиріччя. навіщо возвели в ранг "кумира" самого Христа ? Здається він цього не хотів, тай проповідував він про інше. Наші предки поклонялися Сонцю, Воді, Землі-матері, і заповіді були не гірші. Коли до тебе в дім зайшли лихі люди, і вбивають твоїх батьків, жінку, дітей то що " не убий" ?. ,А згідно старих заповідей повинен захистити, а якщо треба то вбити ворога для виживання свого роду. Згідно християнської віри треба стояти і говорити "ну-ну-ну так нізя", аякщо отримав удар по одній щоці, то треба ще й другу підставити (для симетрії) !. Християнська віра це чужа для нас рабська віра, яка вчить смиренню та покорі.
Давня віра -то віра сильних з чітким розмежуванням де честь де підлість.

цитата из фильма.
grigori37Дата: Субота, 17-Тр-2008, 20:33 | Повідомлення # 29
Бабаю.
Я релігію не хочу зачіпати. Ми говоримо про світогляд людей, по яким законам жити, які моральні принципи ісповідувати, яким способом удосконалювати душі (світогляд) і відношення. Заповіді могли передати людям і язическі боги. Людині важливо ВІРИТИ в щось більше, не для того щоб возвеличити свого бога, а щоб самому уменьшитися, принизитися до нормальної величини. Той хто молиться дереву, сонцю, вулкану одержує таке ж задоволоення від акту морального приниження як і той, що поклоняється іншим богам.
Десять заповідей Моісея, це правила поведінки якими керуються християни . Ціна їх в тому. що вони не мінямися 2000 років. Як виконувалися. то це справа самих людей. Я торкався цих питань і в "Моїй Кононівці і в "Епізодах життя". Схожусь на тому що заповіді вірні.

Radcenko
БабайДата: Неділля, 18-Тр-2008, 12:02 | Повідомлення # 30
grigori37.
Я до віросповідування відношусь спокійно. Християнство, мусульманство, буддизм, іудаізм, чи інша релігія - якщо це без фанатизму то це нормально. Лише до фонатиків любої релігії я відношусь з пересторогою. Просто віросповідання накладає свій відбиток на світогляд людей, і цей факт незаперечний.
Тепер про інше, - на протязі життя в людини кілька разів проходить переоцінка цінностей, і це нормально, адже людина росте, навчається, розвивається. В дитинстві вершина щастя - кубики, потім -ящик морозива, потім - велосипед, компьютер, мопед, машина, свайба, діти, квартира, меблі. В когось цей ряд інший - дудочка, барабан, піаніно, музична школа, консерваторія. Коли дитинці, що мріє про дудочку скажуть, що колись вона мріятиме про консерваторію - вона не повірить, бо навіть не знає що це таке. Коли дитині, що мріє про кубики скажуть що вона мріятиме про окреме житло - вона не повірить, бо їй це зараз не потрібно. Дві ТИСЯЧІ років людство розвивалося, а заповіді не мінялись, але вже були спроби різних переводів, і різних тлумаченнь тих же заповідей. Людсво росте, розвивається, і хочемо ми чи ні з часом буде проходити переоцінка цінностей (читай заповідей). Це не моя примха - це кроки історії. Була одна віра, прийшла друга, буде й третя.

P. S. Вірять і моляться не для того щоб зменшитися, а для того щоб очиститися, щоб вирости духовно !

Втім це моя власна думка.

цитата из фильма.

Повідомлення овідредагував Бабай - Неділля, 18-Тр-2008, 13:13
Форум міста Лохвиця » Населені пункти » Інші населені пункти » Село Сенча
Сторінка 1 з 6123456»
Пошук:
Нова відповідь
Ім'я:
Текст повідомлення:
Опції повідомлення:
Код безпеки:

Copyright Лохвиця © 2012Створити сайт безкоштовно