Главный валютный спекулянт Украины заработал за полгода более 2 млрд гривен
За последние полгода НБУ заработал более 2 млрд гривен на колебании валютного курса. Когда курс доллара США был низкий по отношению к гривне, Национальный банк активно его скупал — за летние месяцы НБУ значительно прибавил в весе золотовалютных резервов — более 4 млрд долларов. Зато осенью Нацбанк отлично распродал набранный запас, только уже на 15—20% дороже. От резких перепадов курса доллара потеряли, прежде всего, простые граждане. Не понимая, что творится с долларом, они бегали как ошпаренные — то сдавать валюту, то покупать. Можно смело сказать, что деньги в операционную прибыль НБУ перетекли именно из их карманов. Нельзя однозначно ответить, были ли спланированы эти перепады валюты. Нацбанк обвиняет в случившемся валютных спекулянтов, никого при этом конкретно не называя. Еще один интересный вопрос — куда же будут направлены эти честно заработанные деньги ?
Евтушенко Иван
По материалам Минфин.com.ua
Умное выражение лица, еще не признак ума ! цитата из фильма.
Бабай, Була розмова про бандитів на стільцях за владними столами, про презумпцію...
Тут випадок, характерний, коли один з учасників "процесу" прогадав ( не встиг зорієнтуватися і втратив гроші), залишається покласти у вже наповнений чужий карман ну хоч трохи розхожої в нашому "політесі" субстанції. На власній душі полегкість... А в людських кишенях - не сквозняк, аеродинамічна труба своє рило всунула...
Додано (09-Лис-2008, 18:37) --------------------------------------------- Порушую правила аеродинаміки, не рило, а протилежну частину, і дме залишки після продувки чергової експериментальної моделі чергової фінансової "рацухи"...
Я б сказав, не характерний, а закономірний. В такі ігри з державою грати не варто. Це гра в одні ворота. І рядова людина завжди буде в програші.
Банки вводят комиссию на продажу наличной валюты. Уже вторую неделю такую "надбавку" взимает "Укрсоцбанк". В конце прошлой недели аналогичную комиссию ввел "ПриватБанк". О планах введения такой платы заявили банк "Форум", "Райффайзен банк Аваль", Ощадбанк, ПУМБ, "Финансы и Кредит". Размер комиссионных колеблется в среднем от 1 до 3% от объема проданной клиенту валюты. НБУ введению комиссии препятствовать не будет, равно как и не будет ограничивать ее размер. Деталі тут.
Бабай, Про коливання курсу, про зміни в фінансовій політиці Нацбанку всім комерційним банкам кукурікають свої "петушки", пролобійовані у відповідних структурах. Про зміну відношення банку до "обналічки" відчув давненько. При заміні мого старого рахунку на новий. Причина - зміна програмного забезпечення і т.д. В першу чергу, не розібравшись, попередили: Тепер 1%. Але не той тип вкладу. Загалом, зараз, в ці дні, місяці і (не дай Боже) роки, важко щось передбачати. Тут, з низу....................
Рекомендую обходить Надра Банк 10-й дорогой. История не для слабонервных Тиснути тут.
Банковское хамство и некомпетентность.Приват, Надра, Дельта и другие... Украинских журналистов часто обвиняют в предвзятом отношении к тому или иному вопросу. Поэтому, задумав попытку поверхностной оценки деятельности некоторых украинских банков, мы решили довериться мнению рядовых вкладчиков. На портале «Финанс.юа» существует специальный раздел, в котором читатели в режиме онлайн могут давать оценку тому или иному украинскому банку. Мы заглянули в этот раздел и навскидку выбрали несколько украинских банков. Тиснути тут.
Найупевненіше на сьогоднішній день себе почуває Полтава-банк та Ощадбанк (тише їдеш-далі будеш) Та найбільше виграли ті, хто грошики тримав вдома у чулках та трьохлітрових БАНКАХ!!!
ДЯДЬКО, а Вас не здивували і не насторожили випадки затримки та зажилювання грошей у Збербанку? Зроду не буду там зберігати хоч копійки... Приказку про яйця і різні корзини для них певно ж чули. Збербанківська корзина не тільки утла, але і з величезною кількістю дірочок, які пророблені злодіями і аж лосняться (дірочки) від інтенсивного використання....
Я не боюсь умереть. Просто противно присутсвовать при этом...
Ага, з збербанку вже один раз так откатали, що до цих пір всим гикається, і ще довго гикатиметься ...
Хоч смійся, хоч плач, але змінити це вже не можливо. Та й змін, в структурі ощадбанку, теж не помітно ... Вот такие у Нацбанка шуточки Станислав ГОЛУБЕНКО (Газета по-киевски, № 282, 8 декабря 2008)
В четверг НБУ отменил запрет досрочной выдачи денег вкладчикам. А в субботу - передумал За последний месяц в адрес властей и главного банка страны прозвучало множество вполне справедливых обвинений в непродуманной и непоследовательной политике, которая лишь разогревает панику. Увы, газет в НБУ, очевидно, не читают, телевизор не смотрят, интернетом не пользуются, экспертов не слушают. О кризисе, правда, похоже, что-то слышали… Иначе НЕВОЗМОЖНО объяснить факт сначала отмены ограничения на досрочную выдачу сбережений вкладчикам (в четверг, 4 декабря, Постановление №413), а потом - разъяснительные письма банкам о том, что возвращать вклады раньше срока все-таки нельзя.
Я зберігав би, якщо було що зберігати, в іншій формі... Банки і банки відпадають... Вгадайте з трьох раз...
(З яким банком зв*язуватись?)
Та всі вони більш-менш (а втаки справді) живуть за наш рахунок. Гроші повинні працювати... Не капітал, ні. Ті, що в 3-х літрових - призначаються тільки на витратні і не рентабельні відрахування. Правда, виняток. Коли вони з розумом витрачені на самого себе. Тут все рентабельно...
Накопичити, інвестувати, одержати гарантії збереження капітал в умовх, які зараз існують... Банки живуть у таких самих умовх... Навіть, якщо є фантастичного розміру уставний фонд, страховий фонд, розмір активів банку, який може порівнюватись з резервами НацБанку, банк буде грати по правилам, які найбільше відповідатимуть його інтересам. Ковбасу бачили на шиї ...
Головна проблема це заробити, і отримати . А зберігати - після того, як борги і кредити віддаси вже нічого ... Ви багато живете, якщо маєте що зберігати (та ще й в цей час).
Бабай, я натякаю на ситуацію, коли і зароблені, і збережене від всих стригалів зберегти, як єквівалент праці. Поряд зберігаютися будуть не тільки гроші.
Вчора кум кума мого зранку хотів купити доляри по 7.30гр. Вирішив почекати до вечора, а може доляр ще подешевіє... Як результат, прийшлось йому купувати по 8.20 (бо у нього доляровий кредит) Висновок...Доляр скаче як коза... Добре хлопці заробляють на різниці. А кум кума-лопух...
Бабай, Я маю на увазі збереження не папірців, а єквіваленту праці. І в самому захищеному вигляді.
Та не буде ніякої захищеності, залягти на дно і перечекати бо долар ще своє покаже і скоро все не стабілізується. Ручне управління ще ніколи не приносило стабільного результату. А якщо ще і бюджет прийняли соціально направлений то взагалі караул. Ще не всі гроші Тимошенчиха розбазарила. До речі в Україні самі високі темпи девальваціїї нац.валюти в світі, тільки про це, я щось не чула на популярних каналах.
Я маю на увазі збереження не папірців, а єквіваленту праці. І в самому захищеному вигляді.
Вихід єдиний - не зберігати. Заробив, - і зразу ж потратив. На сім"ю, на дітей, на господарство. Тоді буде гарантія, що результати праці не пропадуть.
Гроші повинні "крутитися". Це їх призначення. Кум кума мого притримується слідуючої схеми витрат: Правильний розподіл витрат доходів в місяць від кума- це 50% на обов*язкові витрати, тобто бізнес, ком. послуги, їжа, одяг, медикаменти і т. д. 50%-на задоволення. З них 25%- витрачаємо на других, тобто подарунки жінці, дітям, куму, куму кума... І 25% витрачаємо на себе любимого... Причому, він стверджує, що як тільки він на собі "зажимає" витрати, так доход і нижчає... Так що, витрачайтете на себе, на сім*ю грошики, якщо вони у вас є!
Гроші повинні "крутитися". Це їх призначення. Кум кума мого притримується слідуючої схеми витрат: Правильний розподіл витрат доходів в місяць від кума- це 50% на обов*язкові витрати, тобто бізнес, ком. послуги, їжа, одяг, медикаменти і т. д. 50%-на задоволення. З них 25%- витрачаємо на других, тобто подарунки жінці, дітям, куму, куму кума... І 25% витрачаємо на себе любимого...
ДЯДЬКО, хоч прибийте мене на місці, я так і не зрозумів суті бізнесу (справи), якою заклопотаний Ваш кум.
Дядько, Ваш кум щаслива людина. Згідна з тим що чим більше на себе витрачаєш тим більше заробиш. Бо людина настроєна купити собі норкову шубу і роботу і підробіток буде шукати достойний при цьому не думаючи про дорогі покупки, це психологічний момент і він діє, на собі випробувано,хоча спочатку думала що це якась фігня і мене обурювала така репліка. Але норкової шуби так і нема
Ви правильно мене зрозуміли, КОТЯТКО! Про метод Сільва мені кум вже всі вуха прожужжав. Говорить, якщо у тебе чогось немає, того що ти хотів би мати (гроші, квартира, машина і т. д.) значить, ти, по-справжньому, не хочеш це мати. Кум стверджує, що багато у чому йому цей метод допомагає. Але омріяного BМW у нього теж немає... Хоча гроші він намагається витрачати саме по схемі, яку я привів вище...
РК-86, прибивати Вас не буду, а посовітую ознайомитись з методом Хозе Сільва...