Коли ти покупаєш хліб чи одежу - то також заробляють "за твій рахунок". І в цьому нічого поганого немає. А от коли тебе вводять в оману приховуючи дійсну ціну товару (кредит - також товар) то це вже недобре.
Коли ти покупаєш хліб чи одежу - то також заробляють "за твій рахунок".
Коли я купляю товар, то на ньому є ціна, яку я маю за нього сплатити, Або продавець говорить чітку суму вартості товару. Якщо мене влаштовує - беру, а якщо ні - до побачення . А от в банках ціна прихована...
Умное выражение лица, еще не признак ума ! цитата из фильма.
продавець говорить чітку суму вартості товару. Якщо мене влаштовує - беру, а якщо ні - до побачення . А от в банках ціна прихована...
У банку товаром виступають гроші. І банк, як любий продавець, хоче заробити на ньому (товарові) максимальний зиск. А приховані відсотки по кредиту - це не що інше як звичайна уловка торгаша. Пригадайте, чи не було з Вами випадку у продуктовому ( чи іншому) магазині, коли вам пробували продати гнилуваті яблука, подавлений виноград, просрочений плавлений сирок (до речі про сирок: згідно якогось-там Закону про сирки молочні (цьогорічний закон) всі вони поділяються на 2 (ДВІ) зовсім різні групи товарів: 1. Перша група - СИРНИЙ ПРОДУКТ - там молочного немає нічого, лише замінники, 2.Друга група - СИРОК ПЛАВЛЕНИЙ - тут повинно міститися лише молочні складові.). Продаються вони всі разом, лежать разом, абсолютно одинакові на вигляд, склад продукту написаний ДУЖЕ МАНЮСІНЬКИМ ШРИФТОМ і ціна товару абсолютно одинакова. Для чого це робиться? Та для все того-ж приховування істинної вартості продукту. То Ви тут (у магазині) промовчите, тому що не побачите, що купуєте, то чому ж Ви репетуєте про те, що не побачили прихованої ставки у банку. У магазині ШУЛЕРСТВОМ займаються люди, що мають максимально освіту ТОВАРОЗНАВЕЦЬ (можливо допоможе економіст підприємства), а у банку фаховий рівень спеціалістів, що розробляють схеми процентних ставок, набагато вищий за наш з Вами і схеми у них елегантніші. А розробляють їх не в Лохвиці і навіть не в обласних філіях. І давайте бути чесними перед самим собою - ми йдемо позичати гроші до "сильнішого" за нас, а тому повинні приймати його умови. Сильним підприємствам любий банк запропонує набагато вигідніші умови кредитування і без всілякого шулерства - бо вони рівні партнери і у кожного з них є свій штат економістів, які прорахують все наперед. А ми всі лише приблизно "прикидаємо" коли і як будемо віддавати ці , позичені , гроші.
Повідомлення овідредагував Hanter - Субота, 18-Жов-2008, 20:04
Quote (Бабай) Так це ж їхнй заробіток ! За наш рахунок !
Оце відкриття!!! Достойне Нобелівської премії з економіки!
Це не відкриття, а звичайний факт. (Якщо Ви цього не знали, то для Вас це хай буде відкриття)
Quote (Hanter)
І давайте бути чесними перед самим собою - ми йдемо позичати гроші до "сильнішого" за нас, а тому повинні приймати його умови.
А людям і доводиться приймати їхні умови. Мова ж зовсім не про те, а про приховані процентні ставки. Коли обіцяють 20% по кредиту, а реально всі 55%. І на цьому дурять довірливих клієнтів. А Ви про сирки. То вже окрема тама ...
Quote (Hanter) Quote (Бабай) Так це ж їхнй заробіток ! За наш рахунок ! Оце відкриття!!! Достойне Нобелівської премії з економіки!
Це не відкриття, а звичайний факт. (Якщо Ви цього не знали, то для Вас це хай буде відкриття)
По тому як Ви це написали мені здалося, що це для Вас (!) відкриття.
Quote (Бабай)
Коли обіцяють 20% по кредиту, а реально всі 55%. І на цьому дурять довірливих клієнтів. А Ви про сирки. То вже окрема тама ...
А чим товар (той-же сирок) відрізняється від товару (гроші у банку). Я за свої 2,05 грн хочу купувати сирок з молочного продукту, а мені підсовують продукт на основі гомогенізаціїї пальмової олії, вартість якого набагато нижча від чисто молочного продукту. То це не обман покупця? Зрозумійте нарешті, ГРОШІ У БАНКУ ЦЕ НЕ ГРОШІ У НАШОМУ РОЗУМІННІ, ЦЕ ТОВАР, ЗВИЧАЙНІСІНЬКИЙ ТОВАР, НА ЯКИЙ РОБИТЬСЯ СВОЯ , БАНКІВСЬКА, НАЦІНКА. А коли я іду у магазин і читаю СИРНИЙ ПРОДУКТ, замість СИРКА ПЛАВЛЕНОГО, то я його не купую. Так і тут, у банку, коли мене не влаштовують умови кредитування, то я просто іду до іншої установи. От і все. Я думаю , що мета цього посту не добитися зменьшення ставок по банківськиї кредитах, а роз'яснення громадянам, що там існують певні моменти, про які банкіри замовчують і які бажано знати клієнтам. Хоча , коли мені ДУЖЕ потрібні гроші - "чихать" я хотів на їхні умови. Мені ПОТРІБНІ ГРОШІ!!! Банківський кредит для населення - це той варіант, коли гроші потрібні "НА ВЧОРА"! Тобто АВРАЛЬНИЙ ВАРІАНТ! А просто взяти кредит, щоб його проїсти, або "покошувать" - це дурість.
Quote (Hanter) Quote (Бабай) Так це ж їхнй заробіток ! За наш рахунок ! Оце відкриття!!! Достойне Нобелівської премії з економіки!
По тому як Ви це написали мені здалося, що це для Вас (!) відкриття.
Quote (Бабай)
Коли обіцяють 20% по кредиту, а реально всі 55%. І на цьому дурять довірливих клієнтів. А Ви про сирки. То вже окрема тама ...
А чим товар (той-же сирок) відрізняється від товару (гроші у банку). Я за свої 2,05 грн хочу купувати сирок з молочного продукту, а мені підсовують продукт на основі гомогенізаціїї пальмової олії, вартість якого набагато нижча від чисто молочного продукту. То це не обман покупця? Зрозумійте нарешті, ГРОШІ У БАНКУ ЦЕ НЕ ГРОШІ У НАШОМУ РОЗУМІННІ, ЦЕ ТОВАР, ЗВИЧАЙНІСІНЬКИЙ ТОВАР, НА ЯКИЙ РОБИТЬСЯ СВОЯ , БАНКІВСЬКА, НАЦІНКА. А коли я іду у магазин і читаю СИРНИЙ ПРОДУКТ, замість СИРКА ПЛАВЛЕНОГО, то я його не купую. Так і тут, у банку, коли мене не влаштовують умови кредитування, то я просто іду до іншої установи. От і все. Я думаю , що мета цього посту не добитися зменьшення ставок по банківськиї кредитах, а роз'яснення громадянам, що там існують певні моменти, про які банкіри замовчують і які бажано знати клієнтам. Хоча , коли мені ДУЖЕ потрібні гроші - "чихать" я хотів на їхні умови. Мені ПОТРІБНІ ГРОШІ!!! Банківський кредит для населення - це той варіант, коли гроші потрібні "НА ВЧОРА"! Тобто АВРАЛЬНИЙ ВАРІАНТ! А просто взяти кредит, щоб його проїсти, або "покошувать" - це дурість.
Я думаю , що мета цього посту не добитися зменьшення ставок по банківськиї кредитах, а роз'яснення громадянам, що там існують певні моменти, про які банкіри замовчують і які бажано знати клієнтам.
Ну нарешті, Ось тут я з Вами згоден повністю.
Пригода № 15. (Лохи по-лохвицькі). Дзвонить мені кум тай каже, що долар "росте" потрібно, поки д-у-у-уже не виріс, купувати долари!!! Ой лишенько! Гривні з заначок повитягували, рвонули з жінкою по банкам, до мінял доляри купувати. Накупили по 6 гривень за долар...Пройшов тиждень... Доляр став коштувати 5 гривень... Не знаю, бити куму пику чи не бити? Без лоха і жизнь плоха !!! Мабуть буду бити...
ДЯДЬКО, Я вже за Вами аж скучив. Все думав де Ви поділися ? А Ви значить на долярах заробляли ... З державою в азартні ігри грати не варто, програєте.
Я думаю , що мета цього посту не добитися зменьшення ставок по банківськиї кредитах, а роз'яснення громадянам, що там існують певні моменти, про які банкіри замовчують і які бажано знати клієнтам.
Ось один з варіантів позики - кредитна карточка Приватбанка (не знаю чи є такий банк в Лохвиці але умови не самі найгірші - 3% в місяць від залишку боргу На перший місяць відсотки не нараховуються (Правда коли береш готівкою - знімають ті ж 3% , а от якщо розраховуєшся в магазині карткою -то можеш на 1 місяць отримати безготівковий кредит) . Правда про картку потрібно потурбуватись зазделегіть зате її оформлення безкоштовне.
Є такий банк. І у нього взяв кредитну картку. Дійсно банк не найгірший навіть у Лохвиці. Є ще гірші. Там отого прихованого, ой-ой-йой! І мене дивує, людей там як мух на мед. Все ходжу кругом та і думаю чи люди сліпі, чи може я чогось не розумію ?
Quote (awocado)
на 1 місяць отримати безготівковий кредит
Це дуже тонка річ: безвідсотковий кредит на 1 місяць. Вигоди майже ніякої. Бо коли "не вписався" у цей місяць, то відсоток той самий 3% на залишок. Лише економиться разова сума 3% при "обналічці"?? Хто має МТС безлімітний (тариф 25 грн кожен місяць). Ну ніяк я не можу проконтролювати, коли кінчаються оті 25 днів. Кожен раз весь залишок з'їдається.
Хто має МТС безлімітний (тариф 25 грн кожен місяць). Ну ніяк я не можу проконтролювати, коли кінчаються оті 25 днів. Кожен раз весь залишок з'їдається.
Нажимаете зірочка 101 зірочка 6 решітка і подзвонити. Там буде повідомлення, про кінцевий термін безкоштовної розмови. Якщо це до 01.11.2008 року, то рахунок потрібно поповнити на 25 гривень 31.10 2008 року. Обираємо серцем!!!!
Пане Hanter, Ви мабуть зовсім рідко з кабінету виходите, якщо не знаєте що твориться з нашою економікою. Що долар підскочив до 7, упав до 5,4 і зноау росте до 6 !
А Вам, ДЯДЬКО, слід би знати, що виграє на скачках курса той, хто знає алгоритм його коливаннь, а це лише той, хто керує цим процесом. Зараз це не так багато людей, та й живуть вони не в Лохвиці ...
Я бывший работник банка... Наши клиенты весьма странные люди. Оформляя кредит, их интересует всего один вопрос: "Сколько я должен платить в месяц?" Конечно же, придя домой им хотелось почитать договор, подбить общую сумму и вот сюрприз - "оказывается я должен и проценты платить?" Люди сами покупают кота в мешке. Что должно интересовать заёмщика: 1. Размер единоразовой комиссии (если таковая имеется) 2. Размер ежемесячной комисси 3. Реальная процентная ставка 4. Штрафные санкции при дострочном погашении кредита (если есть) А дальше простая математика. Если же это сложно, нужен всего один вопрос: "Сколько я переплачу?" и выбор за вами.
Бабай, Коли була надрукована і завезена в Україну гривня, її курс був 1грн.=1гріну. Але пересічні люди не мали можливості потримати довгожданну національну валюту в руках доти, доки її курс не впав. Це продовжувалося на протязі 2-3-4 місяців. Комерційні банки в той час були "свої". Мав би можливість і гроші - користувався б швейцарськими. Відносно банківської кредитної політики - довга розмова.
Assol, Клиент должен при кредитовании получить ДОСТУПНУЮ, ВНЯТНУЮ, НЕ ДВОЯКО ТОЛКУЕМУЮ ИНФОРМАЦИЮ. Если он только дома начинает понимать и читать мелкий шрифт - значит банк, в котором он получил кредит, НАПЕРСТНОЧНИК. Хорошо если существует вариант для филиала с нерадивыми работниками...
Пику куму бити не довелось! Кума спасла фінансова мирова криза. Цікаво, а чи вплине криза на слов*янський менталитет? Мабуть, ні! Для хохла мирові фінансові закони не діють. Що для других проблема-для українця задоволення. Чим більша проблема-тим більше задоволення!
Пригода№16. Мирова фінансова криза. Зустрічаються два банкіра. один другому: -Я сьогодні провів ніч як немовля! -А це як? -Пів ночі плакав і два рази обкакався...
ДЯДЬКО, На Ваше питання про надійність банків. Вибирайте не Укрпром-бом, а банк в якому є пристойні фінансові резерви. При укладанні ЛЮБОЇ угоди з комерційним банком Вас повинні переконати в цьому. З пристойних і найбільш надійних, на мою думку, виділяється "Аваль". Увага і терпимість до любого клієнта, надання консультацій, (не залежно від вашого кошеля) - тільки таке я особисто я зустрічав при спілкуванні з працівниками ЦЬОГО банку. Це не реклама. Боже збав. Власний досвід.
Стосовно кризи. Вчора подешевшали кредити на зелені гривні. І дурень буде той, хто під шумок не візьме... Істотно. В Bank of America...
Вчора подешевшали кредити на зелені гривні. І дурень буде той, хто під шумок не візьме... Істотно.
А Ви вже взяли ???
Додано (30-Жов-2008, 14:49) --------------------------------------------- Долар видав новий орієнтир – 7,40 грн./дол.
В четвер зранку готівковий курс американської валюти впевнено підійшов до рубежу в 7 грн. Станом на 10.00 в обмінних пунктах долар купувався в середньому по 6,7404 грн., а продавався по 7,0942 грн. В окремих же банках за долар просять зараз 7,40 грн., повідомляє "Уніан". Така поведінка готівкового долара сьогодні очікувалася у зв`язку з різким його зростанням в середу на міжбанківському валютному ринку України. Як повідомлялося, торги по долару США відкрилися у середу котируваннями 6,3350/6,4250, а до закриття цінові рівні досягли значень 7,0500/7,2000. НБУ виходив на міжбанк з продажем валюти за курсом 5,7000. При цьому офіційний курс долара на 30 жовтня встановлений Нацбанком в 576,0400 грн. за 100 дол. США. Дуже сильно виріс також курс євро, що пов`язано з ослабленням американського долара відносно євровалюти. Якщо у вівторок долар зміцнювався відносно євро до співвідношення 1,23 дол./євро, то в четвер ця валютна пара торгується вже на позначці 1,31-1,32 дол./євро. Тому зранку в четвер в обмінних пунктах євро продавався в середньому по 8,6956 грн., а купувався - по 9,1298 грн.
Так що, Дядьку, ви ще винні кумові пляшку ... Час збувати, поки не подешевшав...
Повідомлення овідредагував Бабай - Четвер, 30-Жов-2008, 14:01
Бабай, Розмова не тільки про кредити, ставки. Розмова про яйця в різних корзинах. Було $2000 на депозиті - загорілося змонтувати стеклопакети... А тоді курс був 4,70... Тепер лікті кусати?
Тепер цікавіше буде спостерігати за цінами не ринку (на базарі, який там ринок...).
Додано (30-Жов-2008, 21:00) --------------------------------------------- Цікаво бреше пан Симоненко в газеті "Коммуніст". Стаття "Павительство спасает от кризиса не людей, а банковских спекулянтов". Чогось до нього тільки зараз дійшло, що "Вкладчики имеют право забрать свои деньги". Про Ощадбанк, у бідолашного терміново все в голові висохло. Ну справді, зло бере, коли гавкають не в тему...
Було $2000 на депозиті - загорілося змонтувати стеклопакети...
Ну так змонтували ? Чи ні ? Як змонтував, то чого ж лікті кусати ? Зробив же добре діло .
Quote (РК-86)
Стаття "Павительство спасает от кризиса не людей, а банковских спекулянтов".
То невже Ви справді думали, що хтось спасатиме людей ? Про людей ніхто й не збирався думати, а що "Вкладчики имеют право забрать свои деньги" , то для них звичайний піар - ход. Не тіште себе надіями, що "недоторкані" думають про Вас. Вони просто розігрують чергову козирну карту.
Додано (31-Жов-2008, 19:28) --------------------------------------------- А що зрбив, те і зробив, тепер роблю відкоси, і в мережу, за звичай, є час тільки вночі...
Гроші, мають реальну вартість лише тоді, коли вони потрачені. А якщо вони просто лежать, то вони нічим не відрізняються від фантиків з цукерок. Так що пане РК-86, Ви вчинили вірно .
Бабай, Олександр Василович, мабуть Ви не знаєте, що і в інеті "Капітал" скачати можна тільки за гроші? Дурня, мене, переконали колись, паперового - на утиль... Ох і жалію... А там є цікаві думки. Думки Енгельса, підприємця... І кошти на видавництво - його...
Олександр Василович, мабуть Ви не знаєте, що і в інеті "Капітал" скачати можна тільки за гроші?
Ви маєте на увазі "Капітал" Маркса? То просто погугліть. Ось за пару хвилин знайшов де можливо безкоштовно скачати : http://javalibrary.narod.ru/books/marks_karl/page.htm або http://perwomai.narod.ru/nat_vopros.htm
Так, саме ЦЕЙ твір раптом потрапмв у список бестселлерів у Європі, ну і наші під цю марку (наші сайтмени) керуючись принципами, які викладені в згаданому опусі, не вивчивши його, пробують заробити гроші, які не забезпечені ТОВАРОМ, пусті... Пусті гроші...