Та і телебачення, навідь супутникове, починає "устаривать" У кого є швидкісний інтернет - не дуже дивиться телевізор. А швидкість в доступному нам інтернеті зростає (та і ціни падають)
Для України в цілому і для Лохвиці зокрема це не є актуально, поки що.На даний момент супутники - рулеззз! IMHO.
А що, укртелеком в Лохвиці не забезпечує доступ? Там є досить великі швидкісті. В мене дома інтернет повільний - 128 Кбіт/сек, але я в місцевій сіткі де по вечорах доступна розшарена база приблизно 2000 компів (в день і вранці - менше) і загалом (ввечері) доходить до 100 Терабайт. Качаються фільми, серіали, ціківі передачі з швидкістю в середньму 2-4 МбАйт/сек. І я вже давно практично не дивлюсь телевізор (хоч у нас і є кабельне щось біля 50 -ти каналів) Набагато краще дивитись по компу без реклами.
Я токож віддаю перевагу перегляду фільмів на компу, адже, дивлячись телік, не занєш що за фільми показують. Після перегляду таких фільів відчуваєш, що потратив час марно. А на компі дивишся фільми, про які колись чув, і знаєш, можливо від інишх, чи варто його дивитися.
Доброе - это прекрасное в действии. Жан Жак Руссо
Скажіть будь-ласка хто займається кабельним? Ніяка робота не проводиться ось уже декілька років. Кабельне тільки в центрі і в радіусі сто метрів. Яка причина не проведення кабельного в усі куточки Лохвичинни. А по супутнику дивися менше каналів ніж по кабельному... Делать то, что доставляет удовольствие, - значит быть свободным.
Bad, ти сказав велику дурницю,бо по спутніку є багато цікавих каналів,а по кабельному їх зовсім мало і то ГЛЮЧНІ!!!Ти напевне просто забуваєш включати тюнер!!!
Пригода № 6. (іншопланетна) Набридло мені через день телевізійну 7- метрову антену крутити, чіткість зображення ловити...Вирішив долучитися до користувачів супутникового телебачення. (Правда, мріяв про КАБЕЛЬНЕ, але зловити того марсіанена, що за кабельне у Лохвиці відповідає, просто неможливо. Кажуть, він частенько у космосі.) Привезли спеціалісти- супутники тарілку, до хати причепили, заставили яблуню зрубати (бо, бачиш, волнам заважала). Налаштували. "Стидні" канали закодували, щоб перед дітьми не червоніти. Аж раптом, через тиждень у тюнері щось "глюкнуло" , пропав один улюблений канал, потім другий, третій. "Стидні" канали розкодувалися, на інших не по-нашому белькочуть. Біда, хоч телевізора не включай! Возив я того тюнера разів 5 на перекодування до спеціалістів- супутників...А от у кума кума мого, що в центрі живе, КАБЕЛЬНЕ телебачення. Ото красота! Показує всі мої улюблені канали .(Хоч, хату у центр міста перенось!)
На сьогодні накраще ТБ для Лохвиці це - кабельне ТБ. По-перше: якість і кількість каналів пристойна, по-друге: не буває ніяких глюків з закодованими каналами,(Їх вже дядя кабельщик розкодував). Мій товариш також поставив тарілку - куча каналів в дивитися нічого - белькочуть, як казав ДЯДЬКО не по-нашому.
... не вірю в силу Слова Я, а вірю в силу піз...лін страшних. Подерев’янський Лесь
На сьогодні накраще ТБ для Лохвиці це - кабельне ТБ. По-перше: якість і кількість каналів пристойна, по-друге: не буває ніяких глюків з закодованими каналами,(Їх вже дядя кабельщик розкодував). Мій товариш також поставив тарілку - куча каналів в дивитися нічого - белькочуть, як казав ДЯДЬКО не по-нашому.
А от мій батько відмовівся від лохвицького кабельного (дуже часто "глючив" та і чіткість була просто жахлива) і поставив супутникове. (обійшлося 750 грн "під ключ") Всього там 48 каналів, із них 3 - закодовані і потрібно платити за розкодування, (хоча в інтернеті час від часу можна знайти у "піратів" ключі), 2 чи 3 іншомоині, решта (більше 40-а) можна дивитись. Якість показу - відмінна. Зараз він хоче встановити ще одну антену (друга обійдеться в 200грн. )і добавиться ще 20 "наших" каналів. І ніякої тобі абонплати.
Цікавий, 100% правдивий факт - в Червонозаводському, у працівників кабельного часу не вистачає щоб півдключати абонентів, правда там на відміну від Лохвиці використовується оптоволокно, напевне і якість краща.
... не вірю в силу Слова Я, а вірю в силу піз...лін страшних. Подерев’янський Лесь
Кому еще надо это "кабельное" (ОТ СЛОВА КАБЕЛЬ) спутник ставить надо, один раз платиш и всю жизнь смотриш, некоторые говорят, что каналы закрываются, ну так это бывает - одни закрываются - другие открываются, просто надо быть в курсе всех изменений. Мое мнение ---- Кабельному НЕТ! Даеш СПУТНИКОВОЕ!
Справа в тому, що якщо навіть до вашого будинку і підведено оптоволокно, то це ще треба зробити кучу діла: 1- поставити ЦАП з підсилювачем (штука яка з цифри робе аналог) 2- спаяти саме волокно спеціальним прибором (треба мати певні навики, бо будуть як кажуть"потері") 3- підвести на дах 220В , (сам ЦАП і усілок живиться), 4.- розвести у підїзди - коаксіал - звичайний 50-омний кабель ("советский" не підійде). 5- насверлить кучу дірок перфоратором ц стінах (добре якщо кирпич) 6 - поставити кучу сплітерів - які будуть робити розвязку між теліками (там вони по дБ розрізняються) 7- І нарешті мона підключати абонентів.
claps, Я правильно Вас зрозумів, що всі проблеми впираються у темпи монтажних робіт? І більше ніяких? Бо кабель з хвильовим опором в 50 ом ну ніяк не стикується з 75-ти омами входу телевізійного приймача....
Майбутнє телебачення за цифровим ефірним телебаченням. В Лохвиці, на зовнішню антену, зараз приймається, здається, 5 чи 6 каналів аналогового телебачення, включаючи Астру. Якість та їх кількість, враховуючи наявність інтернету, мене повністью влаштовує. Влітку Ющенко видав якийсь указ, що до тотального переходу, здається до 2015 року, на цифрове телебачення. Він мав на увазі цифровий ефір, а наші кабельні компанії інтерпритували це по-своєму, як кабель.
На сьогодні, в Україні мені відомо тільки про один передавач телебачення, що працює в цифровому діапазоні телебачення в Києві. Це ТРК Ера, яка працює 2 чи 3 роки в експериментальному режимі , та видає в ефір від 19 до 21 телевізійного та 3 радіоканали. Незважаючи на цю експериментальність мовлення, та на довільний набір каналів (зараз наприклад відключили Інтер та Ентер з загальноукраїнських) прийом 19 каналів можливий майже по всьому Києву (радіус 30-40 км). Якість картинки, візуально, на рівні кабелю. Для прийому використовується звичайна дециметрова, або всехвильова антена, краще з підсилювачем. Крім того, на додачу до звичайного телевізора типу "Електрон" необхідний цифровий декодер (вартість на ринках Києва до 280 грн), який, власне і приймає та обробляє сигнал. Він підключається до телевізора як звичайний відеомагнітофон, чи DVD. В нових моделях телевізорів цей цифровий блок уже вбудовано. Тепер повернемося до Лохвиці. Ми всі розуміємо фінансовий стан держави в якій живемо. Указ Ющенка був реакцією на репліки європейців, чий цифровий ефір у прикордонних областях глушать наші аналогові телевізійні передавачі. Проте в цій ситуації фінанси грають не останню роль. Справа в тому, що за рахунок кращого поширення цифрового телесигналу в порівнянні з аналоговим (діапазон частот) загальні витрати на експлуатацію цифрової ефірної телемережі істотно нижчі за нині існуючу. Тому альтернативи тут немає. По мірі виходу з планової експлуатації аналогового обладнання його будуть замінювати на цифрове. Існуюча мережа ретрансляторів зберігається. (В Європі, до речі, цифровий декодер зараз досить поширений презент на день народженя і т.п.). В часі ця процедура набагато швидша за поширення мобільного зв'язку. Так що думайте, як то кажуть самі, чи є сенс у Лохвиці тягнути кабель...
зараз приймається, здається, 5 чи 6 каналів аналогового телебачення, включаючи Астру.
наданий час Астра "загнулася" бо спитзаводу вимкнули електрику, "Астра" була підключена семе до заводу, разом з цим світла нема і в декількох гуртожитках, що так сама як і "астра" були запитані від ньго.
ИМХО майбутнє за телебаченням через інтернет. (з можливістю дивитись конкретну програму, скажем, протягом тижня в удобний для тебе час)
Майбутнє в тумані. Бо синтез різних підходів, технологій пердбачити не можливо. ИМХО, злиття різних засобів і способів передачі інформації, в залежності від її характеристик. Інтернет буде лише однією із із складових майбутньої системи.
Я не боюсь умереть. Просто противно присутсвовать при этом...
Це точно... І щоб не бути отим їжаком, який у тумані на свою ж...у пригод понабирався (мультфільм), треба зараз взагалі телевізора НЕ ВКЛЮЧАТИ. Читайте книги...
Ото кроме дивитися...Без звуку, німе кіно з участю наших депутатів. Бо якщо слухати-то можна на та-а-акий негатив закодуватися, що потрібно буде по-бабкам їздити, політичний переляк відливати...
Якщо дивитися депутатів, - так то ж цирк ! Їх серйозно сприймати неможна, тільки з гумором. А це вже позитив ...
Умное выражение лица, еще не признак ума ! цитата из фильма.