| Плов | | katya | Дата: П'ятниця, 25-Лип-2008, 21:34 | Повідомлення # 1 |
Група: Пользователи
Повідомлення: 68
| После поездки на море дочь полюбила мясо, особенно - плов. Уже дома сколько не готовлю получается вкусный, но не кирпичного цвета , как у татар. Кто подскажет почему?
| |
|
| | | OksM | Дата: Субота, 26-Лип-2008, 20:09 | Повідомлення # 2 |
Повідомлення: 123
| В плов добавляют КУРКУМУ...  Додано (26-Лип-2008, 20:09) --------------------------------------------- И вообще-то еще есть смеси разных приправ для плова...
:-)
| |
|
| | | katya | Дата: П'ятниця, 01-Серп-2008, 13:39 | Повідомлення # 3 |
Повідомлення: 68
| Спасибо OksM
| |
|
| | | АЛЕКС | Дата: Неділля, 07-Вер-2008, 16:25 | Повідомлення # 4 |
Повідомлення: 234
| Самый класный плов получается на природе!
Я УКРАЇНЕЦЬ! Я знаю багато таємниць, але я не знаю усіх відповідей...
| |
|
| | | Бабай | Дата: Неділля, 07-Вер-2008, 19:08 | Повідомлення # 5 |
Група: Модераторы
Повідомлення: 3217
| АЛЕКС, З димком-м-м-м-м-м ням-ням-ням
Умное выражение лица, еще не признак ума ! цитата из фильма.
| |
|
| | | | | РК-86 | Дата: Четвер, 30-Жов-2008, 02:36 | Повідомлення # 7 |
Повідомлення: 1462
| katya, OksM, АЛЕКС, Бабай, Розкрию один секрет. При приготуванні ЛЮБОЇ страви будьте ГОЛОДНІ. Готуючи страву, знайте тих, хто її буде споживати. Будьте всепрощаючими до них. Це не все, але основне. Років з 25 мене переконало в цьому. Настрій повара впливає на смакові якості ЛЮБОГО блюда, напою. З під "палки" не виходить нічого. Хай дами наші мені заперечать... До сих пір не можу зрозуміти цих причинно-наслідкових зв"язків...
| |
|
| | | Бабай | Дата: Четвер, 30-Жов-2008, 12:23 | Повідомлення # 8 |
| РК-86, Все дуже просто. Страви готуються на енергетичному рівні також, а не тільки на вогні .
| |
|
| | | РК-86 | Дата: Субота, 22-Лис-2008, 04:45 | Повідомлення # 9 |
Повідомлення: 1462
| Бабай, Повернемось до плову... Довго придивлявся до приготуваня і технологій у різних кухонь бувшої нашої Середньої Азії. Часу придивлятись було достатньо. 1. Загальна вимога для цієї страви не "маладой барашек", а сорт рису, який вибирається... Вибирають рис довгий (Китай) (не рідний, з Ферганської долини). Повинен набухати за 30 хвилин в проточній воді на 20-30 відсотків. Роблять простіше. Прмивають, зливають воду, і потім трохи додають таку кількість води, аби ледве-ледве покрити зерна. 2. Посуд. Традиційно використовують казан,(назва не наша, їхня, тюркська) буває що збереглися і мідні (там майже не ризикуєте пересмажити інградієнти). Дно - частина сфери, не плоске. Давайте я приготую продовження і потім сюди додам, приготування їжі - відповідальна справа, а надання рекомендацій - ще більша. Зацікавились? Додано (22-Лис-2008, 04:35) --------------------------------------------- Чи продовжувати? Може про картоплю в мундирах? Справді, в Середній Азії, в різних людей спостерігав і "на вус мотав"... Це рецепти не з книги "О вкусной и здоровой пище", з натури, так би мовити, змальовані. І запам"ятовував тільки те, що моєму хахляцкому язику і шлунку, подобалось. Додано (22-Лис-2008, 04:45) --------------------------------------------- Був і на північному Кавказі, на Кавказському побережжі, в Криму. Поіздки були далекі, дуже, від вивчення кухні. Та і взагалі, цікаво спостерігати за звичаями, а не за смаком... СПОСТЕРІГАТИ, РОЗУМІТИ, НАВЧАТИСЬ. А не ділити весь світ на "свїх" і "інших". Це я до пана Янушевича. Ну то як з продовженням? Агов!
| |
|
| | | Бабай | Дата: Субота, 22-Лис-2008, 16:31 | Повідомлення # 10 |
| Так тема ж про плов ... А не про інше.
| |
|
| | | Lolik | Дата: Субота, 07-Лют-2009, 15:34 | Повідомлення # 11 |
Повідомлення: 384
| для Бабая: http://www.dreamcity.com.ua/doc/12/1/117/
Життя - гра. Задумана хреново, але графіка - шалена!
| |
|
| | | Бабай | Дата: Неділля, 08-Лют-2009, 10:07 | Повідомлення # 12 |
| Пане Lolik, щиро дякую. Смакота ! Ням-ням-ням ...
| |
|
| | | Lolik | Дата: Понеділок, 09-Лют-2009, 09:13 | Повідомлення # 13 |
Повідомлення: 384
| Плов с картофелем Этот вариант возник как эквивалент другим пловам с заменителями моркови. Плов с добавлением картофеля дает новый вкусовой оттенок и еще более высокую каллорийность. Такой плов готовят, обычно, из молодого картофеля, когда на исходе запасы моркови. Выбрать картофель величиной с грецкий орех, очистить от кожицы, промыть в холодной воде, когда стечет влага, посыпать мелкой солью и обжарить во фритюре до румяной корочки. Плов готовят по рецепту "Плов с поджаркой". После обжарки лука и мяса залить водой и тушить до готовности, заправить солью и специями. Перед закладкой риса сначала кладут жареный картофель, затем рис и в дальнейшем поступают по рецепту. На 200 г риса 60 г масла, 100 г мяса, 150 г лука, 100 г картофеля, соль и специи - по вкусу.
Життя - гра. Задумана хреново, але графіка - шалена!
| |
|
|
|