ЛохвицяВівторок, 19-Вер-2017, 21:52
ЛОХВИЦЯ
Вітаю Вас Гость | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 1 з 212»
Модератор форуму: Stepan, Бабай, Obers 
Форум міста Лохвиця » Дозвілля » Кухня » Плов
Плов
katyaДата: П'ятниця, 25-Лип-2008, 22:34 | Сообщение # 1
Майор
Группа: Пользователи
Сообщений: 67
Награды: 0
Репутация: 1
Статус: Offline
После поездки на море дочь полюбила мясо, особенно - плов. Уже дома сколько не готовлю получается вкусный, но не кирпичного цвета , как у татар. Кто подскажет почему?
 
OksMДата: Субота, 26-Лип-2008, 21:09 | Сообщение # 2
Підполковник
Группа: Пользователи
Сообщений: 123
Награды: 0
Репутация: 7
Статус: Offline
В плов добавляют КУРКУМУ... wink

Додано (26-Лип-2008, 20:09)
---------------------------------------------
И вообще-то еще есть смеси разных приправ для плова... wink


:-)
 
katyaДата: П'ятниця, 01-Серп-2008, 14:39 | Сообщение # 3
Майор
Группа: Пользователи
Сообщений: 67
Награды: 0
Репутация: 1
Статус: Offline
Спасибо OksM
 
АЛЕКСДата: Неділля, 07-Вер-2008, 17:25 | Сообщение # 4
Полковник
Группа: Пользователи
Сообщений: 234
Награды: 1
Репутация: 6
Статус: Offline
Самый класный плов получается на природе! smile

Я УКРАЇНЕЦЬ!
Я знаю багато таємниць, але я не знаю усіх відповідей...

 
БабайДата: Неділля, 07-Вер-2008, 20:08 | Сообщение # 5
Генераліссімус
Группа: Модераторы
Сообщений: 3895
Награды: 5
Репутация: 1
Статус: Offline
АЛЕКС,
З димком-м-м-м-м-м ням-ням-ням smile


Умное выражение лица, еще не признак ума !
цитата из фильма.
 
АЛЕКСДата: Понеділок, 08-Вер-2008, 15:38 | Сообщение # 6
Полковник
Группа: Пользователи
Сообщений: 234
Награды: 1
Репутация: 6
Статус: Offline
Уже слюнки тикут. smile smile

Я УКРАЇНЕЦЬ!
Я знаю багато таємниць, але я не знаю усіх відповідей...

 
РК-86Дата: Четвер, 30-Жов-2008, 03:36 | Сообщение # 7
Генераліссімус
Группа: Пользователи
Сообщений: 1591
Награды: 3
Репутация: 5
Статус: Offline
katya, OksM, АЛЕКС, Бабай,
Розкрию один секрет.
При приготуванні ЛЮБОЇ страви будьте ГОЛОДНІ.
Готуючи страву, знайте тих, хто її буде споживати.
Будьте всепрощаючими до них.
Це не все, але основне.
Років з 25 мене переконало в цьому.
Настрій повара впливає на смакові якості ЛЮБОГО блюда, напою.
З під "палки" не виходить нічого.

Хай дами наші мені заперечать...

До сих пір не можу зрозуміти цих причинно-наслідкових зв"язків...

 
БабайДата: Четвер, 30-Жов-2008, 13:23 | Сообщение # 8
Генераліссімус
Группа: Модераторы
Сообщений: 3895
Награды: 5
Репутация: 1
Статус: Offline
РК-86, Все дуже просто. Страви готуються на енергетичному рівні також, а не тільки на вогні .

Умное выражение лица, еще не признак ума !
цитата из фильма.
 
РК-86Дата: Субота, 22-Лис-2008, 05:45 | Сообщение # 9
Генераліссімус
Группа: Пользователи
Сообщений: 1591
Награды: 3
Репутация: 5
Статус: Offline
Бабай,
Повернемось до плову...
Довго придивлявся до приготуваня і технологій у різних кухонь бувшої нашої Середньої Азії. Часу придивлятись було достатньо.
1. Загальна вимога для цієї страви не "маладой барашек", а сорт рису, який вибирається...
Вибирають рис довгий (Китай) (не рідний, з Ферганської долини).
Повинен набухати за 30 хвилин в проточній воді на 20-30 відсотків. Роблять простіше.
Прмивають, зливають воду, і потім трохи додають таку кількість води, аби ледве-ледве покрити зерна.
2. Посуд.
Традиційно використовують казан,(назва не наша, їхня, тюркська) буває що збереглися і мідні (там майже не ризикуєте пересмажити інградієнти). Дно - частина сфери, не плоске.

Давайте я приготую продовження і потім сюди додам, приготування їжі - відповідальна справа, а надання рекомендацій - ще більша.

Зацікавились?

Додано (22-Лис-2008, 04:35)
---------------------------------------------
Чи продовжувати?
Може про картоплю в мундирах?
Справді, в Середній Азії, в різних людей спостерігав і "на вус мотав"...
Це рецепти не з книги "О вкусной и здоровой пище", з натури, так би мовити, змальовані.
І запам"ятовував тільки те, що моєму хахляцкому язику і шлунку, подобалось.

Додано (22-Лис-2008, 04:45)
---------------------------------------------
Був і на північному Кавказі, на Кавказському побережжі, в Криму. Поіздки були далекі, дуже, від вивчення кухні. Та і взагалі, цікаво спостерігати за звичаями, а не за смаком...
СПОСТЕРІГАТИ, РОЗУМІТИ, НАВЧАТИСЬ. А не ділити весь світ на "свїх" і "інших".
Це я до пана Янушевича.
Ну то як з продовженням? Агов!

 
БабайДата: Субота, 22-Лис-2008, 17:31 | Сообщение # 10
Генераліссімус
Группа: Модераторы
Сообщений: 3895
Награды: 5
Репутация: 1
Статус: Offline
Так тема ж про плов ... А не про інше.

Умное выражение лица, еще не признак ума !
цитата из фильма.
 
LolikДата: Субота, 07-Лют-2009, 16:34 | Сообщение # 11
Генерал-майор
Группа: Пользователи
Сообщений: 384
Награды: 0
Репутация: 1
Статус: Offline
для Бабая:

http://www.dreamcity.com.ua/doc/12/1/117/


Життя - гра.
Задумана хреново, але графіка - шалена!
 
БабайДата: Неділля, 08-Лют-2009, 11:07 | Сообщение # 12
Генераліссімус
Группа: Модераторы
Сообщений: 3895
Награды: 5
Репутация: 1
Статус: Offline
Пане Lolik, щиро дякую. Смакота ! Ням-ням-ням ... biggrin

Умное выражение лица, еще не признак ума !
цитата из фильма.
 
LolikДата: Понеділок, 09-Лют-2009, 10:13 | Сообщение # 13
Генерал-майор
Группа: Пользователи
Сообщений: 384
Награды: 0
Репутация: 1
Статус: Offline
Плов с картофелем

Этот вариант возник как эквивалент другим пловам с заменителями моркови. Плов с добавлением картофеля дает новый вкусовой оттенок и еще более высокую каллорийность. Такой плов готовят, обычно, из молодого картофеля, когда на исходе запасы моркови.

Выбрать картофель величиной с грецкий орех, очистить от кожицы, промыть в холодной воде, когда стечет влага, посыпать мелкой солью и обжарить во фритюре до румяной корочки.

Плов готовят по рецепту "Плов с поджаркой". После обжарки лука и мяса залить водой и тушить до готовности, заправить солью и специями.

Перед закладкой риса сначала кладут жареный картофель, затем рис и в дальнейшем поступают по рецепту.

На 200 г риса 60 г масла, 100 г мяса, 150 г лука, 100 г картофеля, соль и специи - по вкусу.


Життя - гра.
Задумана хреново, але графіка - шалена!
 
lkscu150Дата: Четвер, 10-Вер-2015, 20:35 | Сообщение # 14
Рядовий
Группа: Пользователи
Сообщений: 5
Награды: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
треба правильно зірвак готувати!
 
klavdiiamorievaДата: Понеділок, 25-Кв-2016, 20:10 | Сообщение # 15
Рядовий
Группа: Пользователи
Сообщений: 3
Награды: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Мне очень нравится плов, приготовленный на костре. Такая вкуснятинка!)
 
Форум міста Лохвиця » Дозвілля » Кухня » Плов
Сторінка 1 з 212»
Пошук:

Copyright Лохвиця © 2017