ЛохвицяНеділля, 17-Гр-2017, 12:50
ЛОХВИЦЯ
Вітаю Вас Гость | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 1 з 11
Модератор форуму: Stepan, Бабай, Obers 
Форум міста Лохвиця » Дозвілля » Кухня » Паска
Паска
katyaДата: Неділля, 20-Кв-2008, 16:09 | Сообщение # 1
Майор
Группа: Пользователи
Сообщений: 67
Награды: 0
Репутация: 1
Статус: Offline
Поделитесь с рецептиком паски. hello
 
FilosofДата: Середа, 23-Кв-2008, 20:17 | Сообщение # 2
Рядовий
Группа: Пользователи
Сообщений: 18
Награды: 0
Репутация: 1
Статус: Offline
проще будет пойти и купить я так думаю

Одна голова добре а розумна ще краще
 
EteliДата: Середа, 23-Кв-2008, 23:30 | Сообщение # 3
Рядовий
Группа: Пользователи
Сообщений: 8
Награды: 0
Репутация: 1
Статус: Offline
хорошие рецепты в зборке люблю готовить,в ларьках можно купить
 
LolikДата: Субота, 07-Лют-2009, 16:37 | Сообщение # 4
Генерал-майор
Группа: Пользователи
Сообщений: 384
Награды: 0
Репутация: 1
Статус: Offline
Паска - холодна страва. Вона робиться з сиру. Випікати її не треба. По суті це солодка сирна маса з родзинками, цукатами і горіхами, повідомляє АиФ.

Тому повітряна смачна страва вийде лише в тому випадку, якщо інгредієнти будуть найвищої якості. Купіть сільський зернистий сир. Щоб видалити з нього зайву вологу, на ніч покладіть на друшляк з марлею, підставте вниз тарілку і приберть в холодильник. Потім протріть сир через сито, щоб вийшла пишна однорідна маса. Тепер додайте жирну сметану, вершкове масло, родзинки без кісточок, подрібнені горішки, цукор або какао. Класична паска повинна бути у вигляді усіченої піраміди - символу Труни Господньої, тому для її приготування потрібна спеціальна дерев'яна або пластмасова пасочниця (вона іноді з'являється у продажу). Якщо не знайдете потрібну форму, скористайтеся будь-яким домашнім посудом - піалою, глибокою тарілкою і потім руками сформуйте пірамідку. Для того, щоб паска добре трималася, масу треба утрамбувати в посуді, покласти на ніч до холодильника.

Паска червона на кислому молоці
Вам знадобиться:
2 л топленого молока
2 л кислого молока
3 стакани сметани
1 яєчний жовток
1 стакан цукру
ванілін

Топлене молоко нагріваєм, вливаєм кисле молоко і сметану, заправляємо яєчним жовтком. Все це кип'ятимо, помішуючи, на слабкому вогні, поки не почне відділятися сироватка. Отриманий сир проціджуємо і протираємо через сито. У масу, що вийшла, всипаємо стакан цукру і ванілін. Все перемішуємо і викладаємо у форму. Паску можна прикрасити цукатами, свіжими ягодами, сухофруктами або тертим шоколадом.
Монастирська паска
Вам знадобиться:
10 яєць
4 стакани сметани
1,5 л сливок
цукор і сіль на смак
ванілін
цедра

Яйця, сметану і сливки добре змішуємо і ставимо на вогонь. Безперервно помішуючи, доводимо до кипіння. Як тільки сироватка почне відділятися, знімаємо з плити і перекладаємо масу в полотняний мішечок. Підвісьте його, щоб вся сироватка стікла, але не виливайте її. Вона може вам стане в нагоді для приготування тосту, солодкої каші, млинців. Відціджену масу перетираємо, додаємо цукор, сіль, ванілін і цедру. Після чого перекладаємо у форму.

Паска царська
Вам знадобиться:
1 кг сиру
вершкового масла
500 г цукру
6 яєчних жовтків
300 мл жирних сливок
родзинок
мигдаля
жменя цукатів
ванілін на смак

Вершкове масло розітріть з цукром дочиста. Потім поступово вбийте по одному яєчні жовтки і ванілін. Сир перетріть через сито або ретельно розімніть до однорідної маси, додайте підготовлені родзинки і горіхи. В останню чергу додайте збиті міксером сливки. Тепер перемішайте ще раз все разом, помістіть масу в дерев'яну форму або пасочницю, що заздалегідь вистлана вологою марлею. Зверху покладіть гніт і поставте в холодильник.

Шоколадна паска
Спосіб приготування:
1. Візьми якісний сир - жирний, сільський, зернистий - і протри його через сито.

2. Розм'якшене вершкове масло розітри з цукром, додай порошок-какао, густу жирну сметану і ще раз все гарненько перемішай. Це можна робити віночком або міксером.

3. З'єднай просіяний сир з готовою масою і все ретельно перемішай, щоб вийшла однорідна суміш - легка, повітря, без грудочок і крупинок цукру.

4. Візьми піалу і поклади в неї целофан (він допоможе тобі легко позбавитися від форми). Вивали масу для паски в блюдце, утрамбуй її, закрий зверху плівкою і на дві години помісти до холодильника.

5. Дістань блюдце з холодильника, прибери плівку, переверни паску на тарілку і зніми піалу разом з целофаном. Готову паску посип тертим шоколадом.


Життя - гра.
Задумана хреново, але графіка - шалена!
 
БабайДата: Неділля, 08-Лют-2009, 11:11 | Сообщение # 5
Генераліссімус
Группа: Модераторы
Сообщений: 3895
Награды: 5
Репутация: 1
Статус: Offline
Quote (Lolik)
Паска - холодна страва. Вона робиться з сиру. Випікати її не треба.

Дивно. А мені все життя підсовували щось інше ...
Навіть в церкві ...
Бач, вік живи, вік учись і дурнем помреш ...


Умное выражение лица, еще не признак ума !
цитата из фильма.
 
LolikДата: Четвер, 12-Лют-2009, 16:36 | Сообщение # 6
Генерал-майор
Группа: Пользователи
Сообщений: 384
Награды: 0
Репутация: 1
Статус: Offline
а ще:
Майже по всій Україні Великодній хліб називають "паска", у деяких регіонах побутують те назви: "баби", "колачі" і "золоті баби". Паски мають різні розміри і форму. Вони с круглі, прямокутні, овальні, шестигранні. Давніше випікали паски її печах, — у глиняних пасківниках, "бабинцях", кухликах та металевих формах-"бляхах".

Випікають паски з найкращих сортів пшеничного борошна. До тіста додають масло, олію, молоко, яйця, цукор, різні спеції (гвоздику, імбир). Кожна господиня випікає паску по-своєму. З покоління в покоління сотні років передаються секрети приготування паски. При випіканні її використовують переважно однакові продукти, але в різних пропорціях, кожна господиня має свій спосіб приготування, що робить їх неповторними.

Перед тим, як випікати паску, господиня білила й прибирала хату. Сама вона чистенько вбиралася, одягала білу сорочку. З чистими і світлими думками, з веселим настроєм замішувала паску. Спекти добру паску вважалося найважливішою подією па Великдень, бо з того, якою вона спечеться, судили про долю всієї сім'ї. Тому цього дня господиня хвилюється і особливо дотримується всіх приписів:

• бажано, щоб коли печеться паска, нікого не було в хаті, аби паску не обговорювали (Полтавщина);
• нічого в цей день не можна позичати (Львівщина);
• не можна бути па печі, щоб не була паска горбата (Хмельниччина);
• садовлять паску в піч із молитвою, з примовлянням "Христос Воскрeс", те саме роблять і витягуючи її з печі (Покуття, Снятинщина);
• садовлячи паску, приказують: "Паска в піч, а таргани, цвіркуни та мокриці — геть із хати" (Київщина);
• як була дівчина в хаті, то бажали: "Щоби була файна, як на Великдень паска" (Гуцульщина);
• а діти щоб росли пишні та здорові, як паска (Закарпаття).

Рідні в цей день не повніші сваритись і гніватись між собою. З випіканням паски господиня пов'язувала долю свою та родини. За її зовнішнім виглядом визначали майбутнє: Якщо паска збоку трошки надтрісне — на добро і багатство; зверху трісне — чекай протягом року біди; западеться — хвороба і» цьому році, а може й смерть.
Великодню паску печуть у четвер і суботу, і майже ніколи у п'ятницю, бо "Великодня П'ятниця більше свято як Великдень" (Львівщина).

Паски гарно прикрашали пасковим хрестом, кісками, сонечками, голубами, ружкамп... Для дідусів і бабусь виробляли Великодній хрест, на пасці батька — дубовий лист із косицямн, для матері — ружки з барвінком, для дівчат —голубочків у парі, "косиці". Дівчата стараються з цієї паски з'їсти "косиці" — квіточки, щоб квітнути і розвиватись як зіллячко навесні. Для дітей поверх паски роблять квадратні та напівовальні кліточки, а в них "ружі". їх роблять з посіченого валочка, згорненого у коло. По краях паски ставлять "обруч". Крім прикрашання тістом, верх паски оздоблювати збитими білками з цукром, кольоровим пшоном, маком. У кожнім регіоні паски прикрашати по-різному.

Як тільки паску освячували, всі поспішали додому, щоб скоріше поснідати, бо постували всю п'ятницю і суботу. Вірили, чим швидше прийдуть додому, тим "краще буде йти господарство", "скоріш робитиметься робота".

За столом, після молитви, господар відрізав од великої паски шмат і ділив між рідними. Краяли лише посвяченим ножем. Відрізати три цілушки, які потім ставили у насіння пшениці, жита, льону, — щоб гарно росли, щоб зерно було повним і "мушка не чіплялася". Крихти з паски висівали під хатою, щоб там виросло пахуче зіллячко — маруна.

І нині паски на Україні — найбільш знаний і вживаний обрядовий український хліб, що є справжнім витвором мистецтва. Ми повніші зберігати традиції, пов'язані з випіканням пасок: мати хай передає свій рецепт паски доні, бабуся — внучці.


Життя - гра.
Задумана хреново, але графіка - шалена!
 
БабайДата: Субота, 04-Кв-2009, 16:22 | Сообщение # 7
Генераліссімус
Группа: Модераторы
Сообщений: 3895
Награды: 5
Репутация: 1
Статус: Offline
Народ, скоро паска ...

Кощей Бессмертный очень не любил праздновать Пасху. Особенно когда все
начинали биться яйцами... smile


Умное выражение лица, еще не признак ума !
цитата из фильма.
 
БабайДата: Понеділок, 05-Кв-2010, 09:44 | Сообщение # 8
Генераліссімус
Группа: Модераторы
Сообщений: 3895
Награды: 5
Репутация: 1
Статус: Offline
Нехай Божа ласка зійде з небес
Смачна буде Паска
Христос воскрес !!!


Умное выражение лица, еще не признак ума !
цитата из фильма.
 
Форум міста Лохвиця » Дозвілля » Кухня » Паска
Сторінка 1 з 11
Пошук:

Copyright Лохвиця © 2017