Пропоную поспілкуватися тим хто вважає себе радіолюбителем чи колись цим займався. Хто, що зробив, бажано з фото, по можливостів викладу фото своїх проектів. Приєднуйтесь!
...серце людини обмірковує свій шлях, але Господь керує її ходою.
напевне в кожного радіоаматора є так званий "лаболаторний блок живлення" в одних "наворочений з захистом від КЗ, високим амперажем, індикацією" Мій БП досить простий, але служить безвідмовно вже не один рік - в основі LM317T (КР142ен12А), транзистор КТ 818 - підсилювач току, трансформатор 250Вт від Телеізора "Рассвет". напруга звісно регулюється, щоб зробити двухполярку - невистачає "розуму".
В майбутньому хочу зробити в1трогенератор на баз1 автомоб1льного генератора. А ще ц1кава р1ч електродвигун-колесо.
Додано (02-Гру-2008, 21:32) --------------------------------------------- гарна 1дея [гкд=http://kbplug.narod.ru/index.htm]тут[/url] В район1 е ум1льц1 1 було б добре сп1лкуватися 1 не т1льки.Е ц1кав1 пропозиц11... Рубрику б в "Лохвицький край"
Возлюби ближнього свого,як себе самого.
Повідомлення овідредагував Лохвицький - Вівторок, 02-Гр-2008, 20:46
Я такими ділами не заморочуюсь, беру готовий наприклад від компа.
Пробував сам, хотів "запитать" від нього "усілок" на TDA і старенький CD-ROM, щоб музичку слухать, але не знаю як його запустити, десь читав, що треба подавати сигнал - POWER OK, але по якому проводу, там їх до біса...
Так короткиий опис залізяк зробіть. Можна спробувати виставити на аукціон, наприклад американську радіолампу 30-х років, може хтось купе для приватної колекції. Або ще є шматок перфоленти, на якій записано в цифровому форматі, слово, яке інколи використовував знаменитий Джон Ленон із групи "Бітлз".
Повідомлення овідредагував tolik286 - П'ятниця, 02-Січ-2009, 08:38
Додано (06-Січ-2009, 03:01) --------------------------------------------- Але і в тебе ж крутилася колись думка про музей старовини...
Додано (06-Січ-2009, 03:09) --------------------------------------------- Толя, скачую зараз паралельно МР3 у повній тиші. Спочатку подумав що вчувається... Модем проспівує... Подумав грішним ділом - глюки... Ну не в МР3 форматі звісно.
Я не боюсь умереть. Просто противно присутсвовать при этом...
Але і в тебе ж крутилася колись думка про музей старовини...
Не музей старовини, а щось середнє між технічним музеєм, кафе і комп. клубом, де б молоді хакери могли б можливість повчитись (обмінятись) інформаційними технологіями, випити чашку кави, протестувати комп. 80х років і т.і. Але я не бізнесмен, з фінінсами не дружу, та й однодумців мало.
tolik286, Ти ж спостерігав тенденції. Комп - для геймерів, аналог - легше за бабки, а історія - так та зовсім пофіг... Навідуються інколи по старій пам"яті декілька людей і все. Я ж не проти... І не в фінансах справа. Може це і відлякує? Відсутність шкурного інтересу.
Додано (08-Січ-2009, 02:43) --------------------------------------------- У claps, он проблема "біполярку" зібрать на інтегральних з буферним транзистором. Якщо у мене не все ще висохло, то чи в "Аматерське радіо", чи в "радіо" зустрічав декілька схемних перевірених рішень. Та якщо попотіть, то і сам порахую...
Дививсь канал НТН програму "Свідок", а там і розповідають - за незаконне (незаєрестрованих) використання радіопередавачів штраф від 20000 до 60000 грн. І особо пригрозили таксистам за радіостанції.
Дививсь канал НТН програму "Свідок", а там і розповідають - за незаконне (незаєрестрованих) використання радіопередавачів штраф від 20000 до 60000 грн. І особо пригрозили таксистам за радіостанції.
Ми ж не про незаконне використання передавчів і не про проблеми диспетчерського зв"язку приватних таксопарків... ПРО РАДІО АМАТОРСТВО. Болгарьський щомісячник, якщо пам"ятаєш, так і називався: Аматерське радіо.
Цікаво чи хто з молоді, брав в руки паяльник? Правда, міняються часи, в СССР радіаматорство було поширене може тому що такі вироби не продавались на базарах, а зараз будьщо під заказ.
На вихідних зібрав знайомому (музичний центр "згорів", а колонки майже нові) підсилювач на TDA2005. Включив дві "по мосту" (2*18 Вт), бо класична схема не "розкачувала" колонку, звук правда вийшов, як на мене "плоский", але це напевно тому, що схема без будь-якого темброболока. Тепер залишається йому придбати мр3.
не вже ніхто не любить як смердить каніфоль? Де Ваша РАДІОаматори творчість? У мене багацько стрих деталей - колись, (років 3 тому) зробив штуку - вимикач світла (в основі тринистор Ку202Д), щоб лампа сама гасла після того як я замкну двері і вийду з підвалу. Ось фото -
Не смердить, а пахне ! Судячи по фото, час затримки на вимикання не регулюється. Пане claps, краще б схему кинув, крім фото, може б хто й зклепав. Складність нульова. А деталей в багатьох ще цілі гори збереглися.
Умное выражение лица, еще не признак ума ! цитата из фильма.
Мені ці флудисти чомусь нагадують тракторів із мультику "Тачки".
Додано (17-Тр-2009, 19:23) --------------------------------------------- По темі. (Щоб форум не засох)Колись в 90-х роках, розробляв одну схемку, і була така задача щоб цю схемку захистити від копіювання (в той час так боролись з плагіатом, хтось наприклад, просто зтирав написи на мікросхемах). Була ідея використами якусь стандартну всім відому мікросхему, тільки в ній навмисно зробити дефект який би провіряла програма і наявність дефекту служило як ключ. Так от взяв я мікруху і хотів коротким імпульсом повишеної напруги відпалити один вивод (ногу) - не вийшло, мучив я її різними напругами і способами поки фізично не вибухнула. От такі раніше були радянські мікросхеми - самі дубовіші в світі!
Повідомлення овідредагував tolik286 - Неділля, 17-Тр-2009, 18:25
Судячи по фото, час затримки на вимикання не регулюється. Пане claps, краще б схему кинув, крім фото, може б хто й зклепав. Складність нульова. А деталей в багатьох ще цілі гори збереглися.
регулюється так - чим більша ємність конденсатора тим довше негасне лампа після положення вимикача - "викл", мені для досягнення часу в 2 хв, довелося зєднати два кондера паралельно (див.фото) схему, спробую найти.
По фото не видно, яка ємність конденсаторів, і їх робоча напруга. Видно лише, що це електроліти ... Напругу можна й вирахувать, а от ємність, - хіба підбирать.
Умное выражение лица, еще не признак ума ! цитата из фильма.
Де ж ділися радіоаматори серед молоді? Счезли як вид? В радянські часи аматорство підтримувалось, була спец. література, науково-популярні передачі типу "Хочу все знать", "Очевидное - невероятное", а зараз молоді мізки загажують передачами типу "Нез"ясовано але факт" (повна туфта). І це комусь вигідно, в Росії вже нема кому розробляти військові технології (за Україну змовчу).