| Радіоаматорство | | РК-86 | Дата: Середа, 21-Січ-2009, 22:34 | Повідомлення # 16 |
Група: Пользователи
Повідомлення: 1462
| Quote (tolik286) Дививсь канал НТН програму "Свідок", а там і розповідають - за незаконне (незаєрестрованих) використання радіопередавачів штраф від 20000 до 60000 грн. І особо пригрозили таксистам за радіостанції. Ми ж не про незаконне використання передавчів і не про проблеми диспетчерського зв"язку приватних таксопарків... ПРО РАДІО АМАТОРСТВО. Болгарьський щомісячник, якщо пам"ятаєш, так і називався: Аматерське радіо.
Я не боюсь умереть. Просто противно присутсвовать при этом...
| |
|
| | | elipol | Дата: Понеділок, 26-Січ-2009, 08:43 | Повідомлення # 17 |
Повідомлення: 76
| Зараз на фоні подорожчання валюти все це залізо стане знову дорогим. Можливо, старі телевізори знову почнуть розбирати
Олександр
| |
|
| | | tolik286 | Дата: Понеділок, 26-Січ-2009, 23:01 | Повідомлення # 18 |
Повідомлення: 435
| Цікаво чи хто з молоді, брав в руки паяльник? Правда, міняються часи, в СССР радіаматорство було поширене може тому що такі вироби не продавались на базарах, а зараз будьщо під заказ.
| |
|
| | | claps | Дата: П'ятниця, 30-Січ-2009, 10:15 | Повідомлення # 19 |
Повідомлення: 52
| На вихідних зібрав знайомому (музичний центр "згорів", а колонки майже нові) підсилювач на TDA2005. Включив дві "по мосту" (2*18 Вт), бо класична схема не "розкачувала" колонку, звук правда вийшов, як на мене "плоский", але це напевно тому, що схема без будь-якого темброболока. Тепер залишається йому придбати мр3.
Повідомлення овідредагував claps - Середа, 04-Лют-2009, 11:54 | |
|
| | | claps | Дата: П'ятниця, 15-Тр-2009, 13:44 | Повідомлення # 20 |
| не вже ніхто не любить як смердить каніфоль? Де Ваша РАДІОаматори творчість? У мене багацько стрих деталей - колись, (років 3 тому) зробив штуку - вимикач світла (в основі тринистор Ку202Д), щоб лампа сама гасла після того як я замкну двері і вийду з підвалу. Ось фото -
| |
|
| | | Бабай | Дата: П'ятниця, 15-Тр-2009, 15:00 | Повідомлення # 21 |
Група: Модераторы
Повідомлення: 3217
| Quote (claps) не вже ніхто не любить як смердить каніфоль? Не смердить, а пахне ! Судячи по фото, час затримки на вимикання не регулюється. Пане claps, краще б схему кинув, крім фото, може б хто й зклепав. Складність нульова. А деталей в багатьох ще цілі гори збереглися.
Умное выражение лица, еще не признак ума ! цитата из фильма.
| |
|
| | | Barkas | Дата: Субота, 16-Тр-2009, 06:08 | Повідомлення # 22 |
Повідомлення: 1
| тут є українскькі форумчани?
| |
|
| | | nastushechka | Дата: Неділля, 17-Тр-2009, 02:39 | Повідомлення # 23 |
Повідомлення: 1
| меня никто не слушает
| |
|
| | | Бабай | Дата: Неділля, 17-Тр-2009, 12:00 | Повідомлення # 24 |
| Quote (Barkas) тут є українскькі форумчани? Звичайно є. А що трапилось ? Quote (nastushechka) меня никто не слушает А що слухати, якщо це перше повідомлення ? І чому в цій темі ?
| |
|
| | | tolik286 | Дата: Неділля, 17-Тр-2009, 19:23 | Повідомлення # 25 |
| Quote (Бабай) І чому в цій темі ? Мені ці флудисти чомусь нагадують тракторів із мультику "Тачки". Додано (17-Тр-2009, 19:23) --------------------------------------------- По темі. (Щоб форум не засох)Колись в 90-х роках, розробляв одну схемку, і була така задача щоб цю схемку захистити від копіювання (в той час так боролись з плагіатом, хтось наприклад, просто зтирав написи на мікросхемах). Була ідея використами якусь стандартну всім відому мікросхему, тільки в ній навмисно зробити дефект який би провіряла програма і наявність дефекту служило як ключ. Так от взяв я мікруху і хотів коротким імпульсом повишеної напруги відпалити один вивод (ногу) - не вийшло, мучив я її різними напругами і способами поки фізично не вибухнула. От такі раніше були радянські мікросхеми - самі дубовіші в світі!
Повідомлення овідредагував tolik286 - Неділля, 17-Тр-2009, 19:25 | |
|
| | | Бабай | Дата: Понеділок, 18-Тр-2009, 11:02 | Повідомлення # 26 |
| Quote (tolik286) Мені ці флудисти чомусь нагадують тракторів із мультику "Тачки". Видалятиму без попередження.
| |
|
| | | claps | Дата: Середа, 20-Тр-2009, 10:15 | Повідомлення # 27 |
| Quote (Бабай) Судячи по фото, час затримки на вимикання не регулюється. Пане claps, краще б схему кинув, крім фото, може б хто й зклепав. Складність нульова. А деталей в багатьох ще цілі гори збереглися. регулюється так - чим більша ємність конденсатора тим довше негасне лампа після положення вимикача - "викл", мені для досягнення часу в 2 хв, довелося зєднати два кондера паралельно (див.фото) схему, спробую найти.
| |
|
| | | Бабай | Дата: П'ятниця, 22-Тр-2009, 14:17 | Повідомлення # 28 |
| Quote (claps) довелося зєднати два кондера паралельно По фото не видно, яка ємність конденсаторів, і їх робоча напруга. Видно лише, що це електроліти ... Напругу можна й вирахувать, а от ємність, - хіба підбирать.
| |
|
| | | tolik286 | Дата: П'ятниця, 22-Тр-2009, 21:51 | Повідомлення # 29 |
| Де ж ділися радіоаматори серед молоді? Счезли як вид? В радянські часи аматорство підтримувалось, була спец. література, науково-популярні передачі типу "Хочу все знать", "Очевидное - невероятное", а зараз молоді мізки загажують передачами типу "Нез"ясовано але факт" (повна туфта). І це комусь вигідно, в Росії вже нема кому розробляти військові технології (за Україну змовчу).
| |
|
| | | РК-86 | Дата: П'ятниця, 22-Тр-2009, 22:44 | Повідомлення # 30 |
Повідомлення: 1462
| claps, Може корисні поради знайдете тут:http://un7ppx.narod.ru/device/pow31.htm
Я не боюсь умереть. Просто противно присутсвовать при этом...
| |
|
|
|