Щодо Samsung-ів сказати чогось поганого не можу, працюють надійно, як до речі і решта вищевказаних жорстких дисків, хоча як то кажуть в будь якій сім`ї не без потвори. Проте саме в них є один (на мій погляд) недолік - важко піддаються відновленню битих кластерів, в деяких випадках не піддаються взагалі. Я розумію - придбати новий і забути про проблеми. Але зараз час скрутний, купівельна спроможність впала, до того ж повернути до життя - справа принципова. Однак тема створювалась саме для вирішення проблем і повернення працездатності встановленому обладнанню, а не спонуканню до найкоротшого шляху - придбанню нового. І що в кого встановлено звісно ж цікаво, нехай працює якнайдовше на радість господаря, проте це не головне. Головне, що робити тому, хто потрапив у халепу. Не всі народилися з "мишою" в руках, дехто тільки опановує комп`ютер, і кожне "зависання" чи виліт у синій екран - як ніж в серце. Тож запрошую до співпраці, чекаю розумних і дієвих порад. А обговорювати обладнання гадаю можна не одну годину і до спільної думки так і не дійти. Тільки бажано робити це не в даній темі.
Збираня, налагодження, обслуговування та ремонт комп`ютерної техніки.
Якщо дуже бюджетний - то 450W Codegen (реальних 350-360W будеш мати), ціна близько 150 грн. Трішки кращий 360W Microlab, ціна на 100 гривен більша. Для домашнього ПК (один жорсткий диск, один оптичний привід, відеокарта не дуже енергоємка), повинно вистачити навіть першого. Але чомусь мені здається ти це і сам знаєш.
А з мого досвіду саме блок живлення - на першому місці. Кількість замінених мною материнських плат, дисководів і жорстких дисків десь пропорційно однакова - а блоків живлення вже ніде складати.
хотілось би знать які бренди в першості по відмовах. Так би мовити - статистику з власного досвіду форумчан.
Не бери колорсит,ну и гембёрд нежелательно...
Меня не интересует мнение людей,разбирающихся в данном вопросе.Меня инересует мнение людей что-либо сделавших по данному вопросу!
Стрибок напруги може вивести з ладу практично будь-який, тому звісно ж краще використовувати блок безперервного живлення. Які мені подобаються (ціна-якість) - написав. А стосовно гори непрацюючих, то 90% підлягають ремонту. Якщо Quote не знає куди їх подіти - нехай викине або подарує, наприклад мені , буду вдячний.
Досить часто використовую FrimeCom 400W 3 кулером 80мм (так написано), а бо DELUX 400W,3 кулером 120мм - ціна в роздріб близько 200 грн, для повного буджету ставлю Gembird 330W, близько 150 грн
Додано (16-Лют-2010, 12:00) --------------------------------------------- За 2 роки лише один користувач звернув на БП увагу, довелося поствавити СoolerMaster 460W , (сам таким користуюсь) правдаи ціна "кусається" близько 500 грн, Всі інші звертають увагу на зовнішній вигляд корпусу. Microlab вроді відрацьовують сої гроші повністю - нелюблю, бо перший раз як придбав - "полетів" на 1 день після збірки машини, довелось бігти в найближчу, контору і купляти дорогущий Термалтейк, (чи як там), Правда він того вартий.
... не вірю в силу Слова Я, а вірю в силу піз...лін страшних. Подерев’янський Лесь
Гарне фото... А чий комп? Цікаво що кажуть господарі, чому і як це трапилось. Щось "підключили" по USB?
"Маму" надо?В таких случаях обычно горит только она - уже неоднократно такое было... Штук 5 таких валяется...
Меня не интересует мнение людей,разбирающихся в данном вопросе.Меня инересует мнение людей что-либо сделавших по данному вопросу!
Повідомлення овідредагував SPICILIST - Вівторок, 16-Лют-2010, 22:17
SPICILIST, а , що треба всим 5-яти штукам робити,щоб таке сталося?
А хрен его знает... Не спрашивал... Поменял,да и все...
Дайте пораду. З вінчестером проблеми.Хочу замінити на інший. В моєму підключення IDE , анинішні більш потужніші через SATASch. Яким чином можна вийти з даного положення.
Листопад "... в каждом из нас живут ангел и демон,и голоса их порй неразличимы". "Ангел же заставляет нас размышлять о наших поступках, и ему иногда нужны чьи-нибудь уста,чтобы высказатся."
А чий комп? Цікаво що кажуть господарі, чому і як це трапилось. Щось "підключили" по USB?
Комп підприємства, а що підключали ніхто ж нерозповість, мовчать як партизани, по іншим данним - заряджали мобільник через USB.
Quote (SPICILIST)
Маму" надо?
Який сенс брать у когось б/у маму з підсохшими конденсаторами? Бо на материнки такого класу якісні деталі не ставляться, вона ж вже років чотири як не випускається.
Для підключення SATA жорсткого диску на "стару" материнську плату існує декілька варіантів: плата що становиться в PCI роз`єм і має інтерфейс SATA або перехідник безпосередньо з IDE на SATA. До речі останній можна придбати навіть у Лохвиці, хоча ціна самі розумієте. Ще є варіант універсального адаптера, що підключається на USB-порт (можна підключити як старі IDE 3,5`` (звичайні), так і старі IDE 2,5 `` (ноутбуки) і звичайно ж SATA. Проте в постійному режимі працює не досить жваво, більше підходить для перенесення інформації.
Дякую за розяснення.
Листопад "... в каждом из нас живут ангел и демон,и голоса их порй неразличимы". "Ангел же заставляет нас размышлять о наших поступках, и ему иногда нужны чьи-нибудь уста,чтобы высказатся."
Який сенс брать у когось б/у маму з підсохшими конденсаторами?
А поменять на новые чё - не судьба?
Комп з материнкою Asus P5B-VM замучив. Приблизно двічі на місяць регулярно не вмикається. Вмикається тільки після витягування батарейки і збросу біоса. БІОС переписував на новіші весії, міняв настройки - нічого не допомага. ----------------- Друга проблема - комп інколи без видимої причини вимикається і почина повторну загрузку системи. БП-Codegen 300w, проц не гарячий, в мережі скачків напруги нема, підкючений через UPS. Материнка - WinFast 6100K8MB.
По другому питанню - перегрівання відеоадаптера (наприклад) або збій роботи оперативної пам`яті. В будь-якому випадку відключи автоматичне перезавантаження при збої системи, повинен з`явитися синій екран подивись який код помилки. А по першому скажи комп не вмикається (взагалі не стартує) чи не завантажується зупиняючись на певній стадії?
Вчора уграв материнку, міняв проц і куллер S775. Наслідки мікротріщина в районі цоколя. Причиною вважаю поєднання хренової материнки -яка виготовлена з неякісних китайських хімікатів (якщо зрівняти з інтеловською "білої" зборки - матеріали дуже різняться) і пропрацювала вже два роки (зміна фізичних якостей матеріалу від часу, "висихання" текстоліту(?)) та боксового куллера, конструктори якого вперто працюють над погіршенням дизайну, останній писк моди [img]http://img.alibaba.com/img/product/27/50/46/26/275046266.jpg?1263456000000[/img] надзвичайно жорстке, суцільно-пластикове кріплення яке натягує материнку як грузин хохлушку.
P.S. Цей меседж - намагання заспокоїти самого себе, а то остьвся неприемний осад на душі.
Питання, - чи буде працювати "машина" без збоїв у майбутнбому - з БП 400W FrimeCOM, якщо стоїть 9800GT Gren (без додаткового живлення) і Athlon X2 5200+
... не вірю в силу Слова Я, а вірю в силу піз...лін страшних. Подерев’янський Лесь
Комп. Атлон 3000 64 хп, При загрузьці вінди тмяніє екран і все висне. При перестановці вінди загружається нормально, все ставиться і працює до перезагрузки, або нового включення. Міняв оперативку одну 512 одну 1024 і рако і боком. Міняв відео. і 256 і 64 і 4 на пісі слот, раритет гордость, все одно безтолку. Ставив винду на "e" диск, те саме. Думаю монітор помінять на кабелі не має однієї ніжки. монітор ЛЖ 17 БФ. , але ж біос працює нормально. Підкажіть