Ті, хто юзає, якраз і розуміють. Стосовно "погладили шнурки та кинулися робити". Спонукати владу можна різними способами, а не тільки просити та висловлювати своє "ФЕ". Влада може допомогти вже тим, що не буде заважати. Але Вона (узагальнено) не буде підтримувати діалогу з окремими громадянами, а от з громадою - так! Необхідно, перш за все, об*єднатися. Можна створити ініціативну групу, студенську чи шкільну організацію, громадську дружину чи громадську організацію. Це важко, але можливо. А можна знайти вже існуючу НГО і запропонувати їм включити до програми своєї діяльності екологічну складову. От тільки немає у мене інформації про жодну з них. Можливо, ви допоможете? У свою чергу обіцяю підтримку (у якості експерта також). Я - еколог (освіта - Національний Університет "Києво-могилянська академія"). До речі, у нас є студенська організація "Екоклуб"Зелена хвиля", кому цікаво - заходьте, звертайтеся: www.ecoclub.kiev.ua
Повідомлення овідредагував Федолька - Середа, 21-Тр-2008, 12:19
Согласна!Прежде всего нужно обьединиться!)))Что касаеться существующих организаций, и експертов, то я тоже еколог по образованию, и в моем университете (НАУ, который аграрный) тоже есть еко клуб Едельвейс, и вообщем то на нашем уровне мы делаем многое!)))Кроме участия в самых разных екологических столах и форумах, проводим екологическое воспитание молодежи, что в данном случае очень полезно!))))И я очень хочу чтоб люди поняли, заботиться о природе нужно всегда!)))
Мужчины всегда правы, а женщины никогда не ошибаються! А.Екзюпери
Це повинна бути спілка небайдужих людей ... В столиці це можливо, а в нашому регіоні у всих лозунг "Моя хата скраю", і "а як би чого не вийшло". І ще одне, створити об"єднання людей це ще пів діла, а утримати все це на плаву - то зовсім інше. Проблема в тому, що потрібно буде реєструвати організацію та звітувати і в налогову, і в інші установи, весь час доводити, що оранізація не прибуткова, - інакше скрізь за все платити. А довести що ти не верблюд, якщо в тебе немає довідки, що ти не верблюд - дуже проблемно.
P. S. И в заключении новости. Коротко о главном:
Культура - страшно !
Политика - грязно !
Спорт - стыдно !
Умное выражение лица, еще не признак ума ! цитата из фильма.
Повідомлення овідредагував Бабай - Четвер, 22-Тр-2008, 12:21
Да уж, это точно!)))Но могу сказать, что в данном случае то что это город или столица значения не имеет!))))Я постоянно сталкиваюсь с тем, что люди абсолютно безразличны к природе, и вообще к тому, что вокруг них происходит, думаю, что от них самих ничего не зависит!)))У нас даже лозунг был в связи с такой ситуацией: "Бей народ, спасай леса!"))))Жестко конечно, но вообщем то помогает!))))
Чистота в місто і за його межі(ліси,річки,зони відпочинку)сама не прийде,просто потрібні УРНИ ДЛЯ СМІТТЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Навіть з самого дешевого матеріалу,якісь пластикові бачки тощо.І щоб комунальні послуги,або якісь спеціальні служби слідкували за вчасним їх очищенням.На урнах писать,кидайте сміття сюди.Створити якусь акцію по Чистоті міста,з користю для жителів,щоб зацікавити!!!!!!!!!!!!В зонах відпочинку поставити великі баки для сміття,спонукаючи відпочиваючих до чистоти!
Чистота в місто і за його межі(ліси,річки,зони відпочинку)сама не прийде,просто потрібні УРНИ ДЛЯ СМІТТЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Навіть з самого дешевого матеріалу,якісь пластикові бачки тощо.І щоб комунальні послуги,або якісь спеціальні служби слідкували за вчасним їх очищенням.На урнах писать,кидайте сміття сюди.Створити якусь акцію по Чистоті міста,з користю для жителів,щоб зацікавити!!!!!!!!!!!!В зонах відпочинку поставити великі баки для сміття,спонукаючи відпочиваючих до чистоти!
Ну урны, это конечно прежде всего!)))Но ведь даже самые дешевые урны, это деньги!А денег в нашей стране нет!(((Да и все то финансирование, которое идет на благоустрой города, уходят непонятно куда!Ну точнее куда это известно, но вот только не туда куда нужно!)))Хорошо было бы найти спонсора, который бы помогал хотя бы материально, и все биг борды, которые рекламируют алкоголь, пиво и остальной алкоголь, заклеить соц.рекламой!))Было бы неплохо!Так как алкоголь рекламировать не стоит, его как пили так и будут пить, а вот защита природы, это хорошо!)))))))
Народ у нас такий, що ротягнуть все. Залізні баки поріжуть, щоб здати на металолом за копійки, а пластикові баки якщо не побьють, то порозтягують по домівках, щоб кудись приспособити. Хоча в Миргороді, наприклад, скрізь стоять металеві баки, і досить часто їздить машина, яка їх обслуговує. Але там цим займається здається приватна фірма, а не міська служба.
Так ведь об этом я и говорю, государствао, а в частности наше, не хочет заниматься такой проблемой как екология!Оно просто не считает ее важной!!!Я же знаю, что для нас она глобальна!!!!!А, что касаеться того, что люди растянут на метал, то, прости, у нас такой менталитет!!!(((Если не "моя хата скраю", то "що лежить, без руки хазяїна, то не чуже, то просто я не встиг забрати"!(((К сожалению, так!))
anna, Слушайте, сколько незаурядных мыслей здесь у нас звучит!! А интересно - нас читают в тех же горсоветах, администрациях, редакции? АУ-У, должностные люди, отзовитесь!!!
АУ-У НЕ НАДО!!! НАДО ВНУТРЕННЕЕ: " ЧТО ЖЕ ЭТО Я ДЕЛАЮ, ПОДЛЕЦ?" : =)))
Мусор - проблема!!! Не зуміли організувать вирішення цієї проблеми у Лохвиці. Хто там винен - комунальники ччи міськрада, але так не може бути. Ми вдома відмовилися від послуг машини, бо це ж невидано. То сміття вони вказують яке не хочуть брати, наприклад восени листя згребене нами на вулиці біля двору. А куди ж його? В хату? То ждеш їх годину, коли треба ранком дітьми і сніданком займатися!!! Вивозить тепер батько періодично непотріб на звалище своєю машиною сам. Хтось викидає де придумає, хтосьнесе в центр до урни(це мабуть прогрес свідомості земляків!), хтось везе велосипедом на звалище. До речі, розсипане по дорозі не прибирає. Як і комунальники. Та що там сміття!!! ВОни вбитих машинами котів і собак тижнями не прибирають по вулицях. І ні санстанції у нас, ні мерії... А колись памятаю з роботи нас усіх на громадські слухання у РБК посилали, там Солонець Н.І. навіть про завод по переробці сміття співала!! І де він? На тому благодарівському звалищі порядок не наведуть Скоро до центральної дороги казав батько розтягнеться. А дим і сморід звідти так вони давно межі звалища перейшли. і теж нікому непідвладні.
anna
К сожалению, власть предпочитает тратить деньги туда, куда требует нинешняя политическая ситуация!Но не задумываеться о том необходимо это действительно для блага страны, или просто чтобы удовлетворить чьи то интересы!))))
КОРИЦА, Фішка в тому, що це наші з вами гроші ! Ми їх заробили, ми ж їх і заплатили , як налоги .
Мусорные корзины, по Лохвице то стоят, хоть и не много, но вывозить из них мусор особенно по понедельникам никто не спешит, а в хорошую жару сами знаете что бывает
Чи е хто на форум1,кого серйозно хвилюе питання еколог1чног стану в район1 1 хто хоче прийняти якусь участь в робот1 по пол1пшенню ситуац11?
Возлюби ближнього свого,як себе самого.
Да, и есть ли у кого то идеи по улучшению екологии?!)))Может возможно воплотить их в жизнь!!)))
Пане grigori37, ну чого Ви так зразу в штики ? Давайте побачимо що запропонує пан Лохвицький, а потім будемо робити висновки ...
В райрад1 1снуе депутатська ком1с1я з еколог1чних питань,яку очолюе I.П.Чумарний. Пропоную взяти в нього 1нформац1ю про еколог1чний стан Лохвицького району та бюджетн1 проекти райради по пол1пшенню еколог1чного стану. Паралельно звернутися в райдержадм1н1страц1ю з проханням надати повну 1нформац1ю про еколог1чний стан та заходи,що проводяться для пол1пшення еколог1чних проблем району. На мою думку маемо створити еколог1чну карту Лохвицького району,а пот1м можна буде реально говорити про можливост1 та заходи. В громадському ком1тет1 призначити в1дпов1дального з питань еколог11. Порушити дане питання на стор1нках "Зор1",а почати можна з наших пропозиц1й. Кошти, як я зрозум1в можна отримати,а для цьго повинен бути план необх1дних заход1в,на основ1 в1дпов1дних експертиз та механ1зм реал1зац11 тих заход1в.
Возлюби ближнього свого,як себе самого.
Повідомлення овідредагував Лохвицький - Вівторок, 07-Жов-2008, 06:30
Пропоную взяти в нього 1нформац1ю про еколог1чний стан Лохвицького району
Боюсь, що ця інформація, не зовсім відкрита, для загального огляду.
Quote (Лохвицький)
звернутися в райдержадм1н1страц1ю з проханням надати повну 1нформац1ю про еколог1чний стан та заходи,що проводяться для пол1пшення еколог1чних проблем району.
А це й зовсім схоже на утопію. Якщо й дадуть, то нічого конкретного, хіба що узагальнені відомості.
КОРИЦА, Вам персональне доручення. Знайдіть, як еколог, в структурах нашої районної влади ПЕРЕЛІК (тільки перелік, не особисто) осіб, відповідальних за екологію міста та району. Було б дуже чудово з описом сфер відповідальності кожного чиновника. Спробуйте. Заради цікавості.