З 1 грудня українці платитимуть за блакитне паливо більше, причому відразу на 35 відсотків.
Споживачі, які використовують не більше 2,5 тисяч кубометрів газу на рік, платитимуть у середньому 463,60 гривень за 1 тисячу кубів, але у разі наявності газових лічильників. Якщо лічильник не встановлений, то вартість газу суттєво зростає – 531,60 гривень.
Запомните раз и навсегда: всё будет только дорожать. Никогда не будет снижения цен. Так оно устроено в мире.
Уважаемые хохлы! Разорвите с советско-совковым прошлым и перестаньте сосать русскую сиську!
І знову, чим більше споживаєш - тим більше платиш. Це суперечить всим законам економіки, і здоровому глузду. В усьому світі : чим більше купуєш - тим менша ціна. В усякому разі ціна не зростає з кількістю закупки. Уявіть собі картину: Купуєш 1 хлібину - ціна 2,50 за штуку, Купуєш 2 хлібини - ціна 3,50 за штуку. Купуєш 3 хлібини - ціна 4,50 за штуку. І нікого не хвилює, що хтось живе сам, а в когось сім"я 6 чоловік (батько, мати, чоловік, жінка і двоє діток) Оце економіка ! Ото керують. І в них, при цьому, монополія на продаж газу ! І куди дивиться антимонопольний комітет ? Та ще ми й платимо за ІМПОРТНИЙ ПРИРОДНИЙ російський (туркменський) газ. А споживаємо ЯБЛУНІВСЬКИЙ (КАЧАНІВСЬКИЙ) СУПУТНИЙ газ. Отак нас мають . В усі дірки. Привсенародно.
Умное выражение лица, еще не признак ума ! цитата из фильма.
Бабай, Згоден. Але послухав по брехунцю представника Нфтогазу України і зрозумів: Ще не наїлися. Тарифи з 1 грудня - ще не кінець. Коли ж нас придавлять так, щоб МИ зрозуміли просту штуку: "Те що у НАС під ногами - НАШЕ"???
Я не боюсь умереть. Просто противно присутсвовать при этом...
МИ зрозуміли просту штуку: "Те що у НАС під ногами - НАШЕ"???
Біда в тому, що "недоторкані " це вже зрозуміли, при чому дослівно. А нам це ще ДОВОДИТИ треба. Хоч і не зрозуміло, ЧОМУ ?
А Ви промоделюйте ситуацію, коли всім... Ніхто, нікого, ніколи не буде намагатися ставити в єкстремальні умови.
Знаєте, може повторюрюсь, є такий біологічний дослід. Жабу вкидають в посуд з гарячою водою. Вона виплигує. Іншу занурюють у холодну воду і поступово нагрівають воду до точки кипіння... Тварина не реагує...
Пане РК-86, вони ж не реагують ні на які доводи. Дорвалися до влади, а "після нас хоч потоп". Тим більше, що в них недоторканість. І відповідальності за це ніякої .
Скажіть дякую газовій принцесі . Недано почула що вона хоче почати приватизацію підприємств і так згадалися 90 ті....... хоч я тоді і була малою але запамяталося.
КОТЯТКО, Що Вона там збирається приватизувати?... Може переділити? Тоді - справа інша. То Ви щось не те почули... Приватизувати... Вже прихватизували все давно, до Землі добираються, але це трохи не те...
Дуже добре нашому народу мозги запудрили наші "обранці" - ми купуємо газ у Росіїї по .....$$. Тоді хай хто небудь скаже - а де ж дівається добутий наш газ! Добуваємо ми немало! Майже 90% соживаного Україною газу. Ціна у нього аж ніяк не .....$$ а лиш ..$
Между тем, газ в Украине из Туркмении. Россия в данном случае страна-транзит, устанавлявающая свои накрутки.
Уважаемые хохлы! Разорвите с советско-совковым прошлым и перестаньте сосать русскую сиську!
Наш Полтавський губернатор піднімав питання про наш газ, той що добувають в Полтавській, Сумській, і Харківській областях. Та газова принцеса з своїми дармоїдами пропустили повз вуха, а Ющенко зробив вигляд, що не чує. Бо він не звідси родом, і не знає цього нічого. На тому все й затихло. Вони ж впарюють нам наш газ по російським цінам. Хто ж відмовиться від такого навару на рівному місці. Це ж мільярди зелені ...
Це буде порушенням цілісності держави. І переслідується чинним законодавством. Тому, я думаю, що не варто цього робити. А притягнути до відповідальності тих, хто дає нам місцевий газ, а гроші дере як за туркменський, треба обов"язково. Нехай сробують пояснити механізм ціноутворення ціни, яку ми платимо, і чому ми мусимо її платити.
Бабай, Тут не Кувейт треба створювати. Перекачуємо чужий газ до Європи - заробляємо гроші. Добуваємо свій - заробляємо гроші. Перекачуємо свій - заробляємо гроші. Продаємо чужий - одна ціна і заробляємо гроші. Продаємо свій - інша ціна, без затрат на транзит і заробляємо гроші. Не буде конкурентів на світовому рику товарам вироблених в Україні з застосуванням внутрішніх цін на енергоносії. Інше питання в тому, що дуже вже багато злодіїв розвелося. Свиснуть і заженуть все що за "бугром" принесе "президентів". Ви бачили в угоді, яка повинна бути укладена між Вами і Міськгазом, хоч слово про склад і теплотворність газу, який Ви споживаєте?
Інакше ніж підвищенням ціни людей не заставиш економити. Це аксіома. Що ж до влади, то кожен народ вартий своїх вождів, тому сенсу на когось бурчати не бачу. Самі вибирали...
Олександр
Пропоную думати не про газ, а просвої гроші: Якщо газ подорожчає на 30%, то треба зменшити його споживання на 30%. Іншого шляху немає. Це ж ясно.
Radcenko
Рекомендую економити на опаленні великих приватних будинків збудованих у 70-80-і. Найбільш реальні етапи: 1. Заміна котлів на більш сучасні та ефективні (-20%). 2. Встановлення циркуляційних насосів (-10%). 3. Утеплення стін шляхом встановлення зсередини та опорядження штукатуркою мінераловатних плит (s=50 мм) (-50%).
Пінопласт з вулиці не рекомендую, його дуже люблять миші. Заливка пустот піною теж не дає гарантії, можлива усадка з часом.
А якщо на добу, а то і більше Рес вимкне електропостачання в самі люті морози? Хто Вам відшкодує шкоду за розморожену систему опалювання, та хай хоч і за Ваші дрижаки?
Наведіть ТУТ хоч ОДИН приклад, коли "дяді" - монополісти відповідали б по суду за такі "вишивки".
Заміна котла (без модернізації опалення) - мало ефективний метод. Простий розрахунок: 1 чавунна батерея з 10 секцій містить 20 л води (1 секція - 2,0 - 2,4 л води) при цьому обігріває 10-12 м/кв 1 сучасний радіатор розмір 500х1600 містить 8,16 л води (5,1 л/м) при цьому обігріває ті ж самі 10 - 12 м/кв тепер підрахуйте, скільки газу піде, щоб нагріти 20 л води, і 8,2 л води. Далі пояснювати ?
Quote (elipol)
Пінопласт з вулиці не рекомендую, його дуже люблять миші.
Саме з вулиці пінопласт стоїть краще, ніж з середини. І з вулиці, миші його гризуть значно менше, ніж з середини. (Це з власного досвіду)
Quote (РК-86)
А якщо на добу, а то і більше Рес вимкне електропостачання в самі люті морози?
Можна підстрахуватися бензиновою мініелектростанцією. Вмикати можна не на добу, а на годину - дві. Система не розмерзнеться, та й житло прогріється .
тепер підрахуйте, скільки газу піде, щоб нагріти 20 л води, і 8,2 л води. Далі пояснювати ?
Можна зустрічне питання? А скільки часу охолонятиме? До відома: на підвищення температури 1 куб.см. води на 1 градус по Цельсію витрачається ОДНА КАЛОРІЯ. Незалежно від того, де цей 1 куб.см. води буде знаходитися. В 20-ти літрах, чи в 8,2...
І ще. Кілокалорія - це на один градус на літру... Води.
Додано (10-Гру-2008, 02:57) --------------------------------------------- Додаю. Швидкість одержати комфортні умови при ввімкнені опалювання не є показником ефективності і, тим більше, економічності встановленої системи опалювання. Єдиним, найважливішим показником є кількість тепла яке Ви викинете в навкілля, а не використаєте для обігріву помешкання. Продукти горіння повинні віддати свою енергію теплоносію біля якого Ви грієтеся. І чим більша температурна різниця між продуктами горіння палива і теплоносієм - тим більша інтенсивність теплообміну. Це тільки маленька, дуже маленька, частка такої теми, як теплотехніка, одного з підрозділів ФІЗИКИ.
А от це вже залежить від того, наскільки теплоізольована Ваша квартира від довкілля. Ви ж самі пишете :
Quote (РК-86)
Єдиним, найважливішим показником є кількість тепла яке Ви викинете в навкілля, а не використаєте для обігріву помешкання.
Quote (РК-86)
Це тільки маленька, дуже маленька, частка такої теми, як теплотехніка, одного з підрозділів ФІЗИКИ.
І саме тут існує такий термін, як "естественные тепловые потери здания". І залежить він від багатьох чинників : 1. Матеріал, з якого зроблені стіни, підлога, стеля. 2. Наявність та кількість термоізолюючих пустот в стінах, підлозі, стелі. 3. Товщина стін, підлоги, стелі. 4. Правильність розрахунку "точки роси", та міце її знаходження (в стіні, чи в пустоті) 5. Матеріал і якість встановлених вікон та дверей. Ну приблизно щось таке. Але це вже відноситься не до опалювання, а до збереження теплової енергії, хоч теж грає далеко не останню роль у вартості затрат на опалення житла. Будемо сперечатись ?
Я не сперечався, а звернув увагу на ОДНУ явну помилку. Про теплоізоляцію будинку і не заїкався, про відпотівання конструкцій (точку роси) -теж. Розмова йшла лише про кількість теплоносія в системі опалення та про пов"язані з цим явища.
Єдиним, найважливішим показником є кількість тепла яке Ви викинете в навкілля, а не використаєте для обігріву помешкання.
Дві останні цитати, це саме теплоїзоляція приміщення ... А про кількість теплоносія в системі я писав в пості № 22 . Я, правда, не згадував одну особливість. Теплоємність, теплопровідність і тепловіддача матеріалу батерей. Для оптимізації опалення варто це теж врахувати. Потрібно, щоб матеріал батереї взяв тепло від води, провів через себе, і віддав у кімату. Найкраще з цим справляється мідь (жало паяльника). Та мідна батерея - дуже дорога. Слідуючий матеріал - алюміній. Але тут є нюанси. Алюміній - хімічно активний матеріал. В усих ХОРОШИХ котлах теплообмінник мідний. Алюміній+вода+мідь = гальванічна пара. А це вже не діло. Слідуючий матеріал - біметал . Це алюмінієві радіатори, внутрішня поверхня яких покривається напиленим залізом. Це радіатори досить ефективні, але дуже дорогі. вартість 1 секції 100 - 150 грн і більше. Це фірмовий біметал, китайський звичайно дешевше, та якість і товщина напилення там сумнівна. Ємність води в 1 секції алюмінія і біметалу 180 - 250 гр, проти 2 літра в чавуні. Третій варіант, це сучасні стальні панельні радіатори. В них поєднується досить висока теплопровідність, висока тепловіддача, і мала кількість води. І на останньому місці чавунні батереї. Через високу теплоємніть і низьку тепловіддачу.
Знову люди в ... У цей фінансово тяжкий період люди кинулся автономне опалення робити. В панельних, кирпичних багатоповерхівках це ще зробити можна. А що робити жителям "фінського" містечка, яке вже розвалюється, а квартплата, тепло, послуги найвищі у Лохвиці. Мало того, вони вищі (У ДВІЧІ), ніж у обласному центрі. За світло є єдиний тариф по всій країні, а хто встановлює у Лохв. ТАКІ тарифи на тепло та квартплату. І чим вони керуються?... Думають, що Лохв.-це Клондайк, ми всі мільйонери...
Простий розрахунок: 1 чавунна батерея з 10 секцій містить 20 л води (1 секція - 2,0 - 2,4 л води) при цьому обігріває 10-12 м/кв 1 сучасний радіатор розмір 500х1600 містить 8,16 л води (5,1 л/м) при цьому обігріває ті ж самі 10 - 12 м/кв тепер підрахуйте, скільки газу піде, щоб нагріти 20 л води, і 8,2 л води. Далі пояснювати ?
Ну поздоровляю... Вчимося у шановних депутатів? Вони давно вже навчилися слухати тільки себе.
ЩЕ РАЗ. На нагрів води в 10-ти літровому радіаторі при рівних умовах піде в 2,45098039... більше палива, ніж на 8,2 л. Але і тепла (внутрішньої енергії) буде накопичено у скільки ж раз більше...
Але і тепла (внутрішньої енергії) буде накопичено у скільки ж раз більше...
За рахунок того, що в чавуна велика теплоємність, це тепло залишиться в радіаторі. А треба, щоб воно пішло в кімнату ... Мені не треба, щоб був радіатор гарячий, я на ньому яйця не жаритиму. Мені треба, щоб в кімнаті було тепло. Зрозумійте різницю.