| Голодомор на Лохвитчинi | | АЛЕКС | Дата: Середа, 03-Вер-2008, 15:42 | Повідомлення # 1 |
Група: Пользователи
Повідомлення: 234
| Народ собирайте факты,фотографии и истории о голодоморе и заносте в ету тему. Нужно помнить наше прошлое и уважать наших предков которые прошли через етот ад. Кто не знает пролошлого тот не имет будущего.
Я УКРАЇНЕЦЬ! Я знаю багато таємниць, але я не знаю усіх відповідей...
| |
|
| | | Лохвицький | Дата: Понеділок, 08-Вер-2008, 06:14 | Повідомлення # 2 |
Повідомлення: 334
| Молодець Алекс! Давай зустрінемось ) Допоможу підняти це важливе питання на потрібний рівень... Почнемо з газети "Зоря".
Возлюби ближнього свого,як себе самого.
| |
|
| | | АЛЕКС | Дата: Понеділок, 08-Вер-2008, 14:45 | Повідомлення # 3 |
Повідомлення: 234
| Я согласен.Говорите где и когда.Встретимся.
Я УКРАЇНЕЦЬ! Я знаю багато таємниць, але я не знаю усіх відповідей...
| |
|
| | | РК-86 | Дата: Субота, 18-Жов-2008, 00:13 | Повідомлення # 4 |
Повідомлення: 1462
| АЛЕКС, Цікаво, діждалися? Все менше і менше залишається свідків, та і опосередкованих свідків, тих подій. Опитування сторонньою людиною наражається на настороженність, недомвки збоку людей, що ЦЕ пережили. Звично спогадами діляться переважно тільки з близькими. Може тому малувато і свідчень? Може це для когось дуже важко згадувати? Як Ви думаєте, чому майже ніхто з учасників форуму не відгукнувся? У них не було родичів, близьких, рідних які пам'ятають про ЦЕ? Як Ви думаєте?
| |
|
| | | tolik286 | Дата: Субота, 18-Жов-2008, 00:31 | Повідомлення # 5 |
Повідомлення: 435
| Quote (РК-86) Як Ви думаєте, чому майже ніхто з учасників форуму не відгукнувся? Може тому що вже немає прямих свідків тих подій, мені теж розповідали про голодомор мої батьки, і в мене немає підстав їм недовіряти. Бо я бачив на форумах пишуть що це все вигадки і форумний народ вірить тільки на "ссылки где взял инфу"
| |
|
| | | РК-86 | Дата: Субота, 18-Жов-2008, 00:52 | Повідомлення # 6 |
| tolik286, Я підкреслив, що прямих свідків і так мало залишилося ще тоді. Дожило до наших днів ще менше. Набагато більше залишилося "косвенных", опосередкованих свідків, синів, дочок, внуків, племінників та племінниць і т.д., які слухали розповіді про ЦЕ. Мені навіть зараз, сидячи ситеньким за дисплеєм, важко сходу видати оті всі їхні СПОГАДИ.
Я не боюсь умереть. Просто противно присутсвовать при этом...
| |
|
| | | grigori37 | Дата: Субота, 18-Жов-2008, 10:58 | Повідомлення # 7 |
Повідомлення: 533
| Я в "Моїй Кононівці" писав, що чув від додичів і сусідів, очевидців, про 1933-й. Фотографій не бачив. Знаю на кладвищі місце де в братських могилах лежать сотні людей.
Radcenko
| |
|
| | | Лохвицький | Дата: Субота, 18-Жов-2008, 13:57 | Повідомлення # 8 |
Повідомлення: 334
| Quote (АЛЕКС) Я согласен.Говорите где и когда.Встретимся. Quote (РК-86) АЛЕКС, Цікаво, діждалися? На жаль н1.Я пропустив в1дпов1дь Алекса,а пот1м в Лохвиц1 майже не був в 1нет1. В св1й час мен1 розпов1дав про Голод учасник НРУ,пенс1онер,учасник в1йни В.Й.Холод.В вересн1 в1н перебував в райл1карн1.Зараз дома.Я просив Н.Павленко з редакц11 "Зоря" посп1лкуватися з Василем Йосиповичем,адже йому за 80 1 в1н тяжко хворий.Таких людей д1йсно майже не залишилося.
Возлюби ближнього свого,як себе самого.
| |
|
| | | Бабай | Дата: Субота, 18-Жов-2008, 16:03 | Повідомлення # 9 |
Група: Модераторы
Повідомлення: 3217
| От тому й мало достовірної реальної інформації про події тих часів. А самі якщо щось і знаємо, то лише з переказів наших бабусь і дідусів(що вижили).
Умное выражение лица, еще не признак ума ! цитата из фильма.
| |
|
| | | Yanushevich | Дата: Субота, 18-Жов-2008, 18:01 | Повідомлення # 10 |
Повідомлення: 941
| Все указывают на скудость достоверной информации о Голодоморе. А что тогда говорить о более отдаленных временах? Александр Македонский существовал и совершал ли свои походы? Откуда инфа? Кое-что о Голодоморе и о тех тяжелых временах есть в Воспоминаниях З.В.Янушевич - здесь: http://zoya-yanushevich.blogspot.com/2005/09/blog-post_113490848306482782.html
Уважаемые хохлы! Разорвите с советско-совковым прошлым и перестаньте сосать русскую сиську!
| |
|
| | | Бабай | Дата: Субота, 18-Жов-2008, 18:07 | Повідомлення # 11 |
Група: Модераторы
Повідомлення: 3217
| Пане Yanushevich, дуже добре, що хоч так до наших нащадків дійде якась частка інформації. При комуністах про це не писали й не говорили, а коли допікали запитаннями, то відповідь була - неврожай. Все.
Умное выражение лица, еще не признак ума ! цитата из фильма.
| |
|
| | | РК-86 | Дата: Неділля, 19-Жов-2008, 00:44 | Повідомлення # 12 |
| Yanushevich, Тут іде розмова не про "достоверность информации". Мова про пам'ять нації. "достоверность информации" - трохи тхне іншим душком...
| |
|
| | | Yanushevich | Дата: Вівторок, 21-Жов-2008, 11:18 | Повідомлення # 13 |
Повідомлення: 941
| "Тут іде розмова не про "достоверность информации". Мова про пам'ять нації". Ув. РК-86, по моим наблюдениям, память нации - слабая. Пример другого отношения - Армения, где геноцид армян в Османской империи сделали чуть ли не национальной идеей.
Уважаемые хохлы! Разорвите с советско-совковым прошлым и перестаньте сосать русскую сиську!
| |
|
| | | РК-86 | Дата: Середа, 22-Жов-2008, 00:29 | Повідомлення # 14 |
| Yanushevich, Бачите, пан grigori37, пише книги, але тут, на нашому сайті не хоче чомусь назвати напрямки місце захороненя цих нещасних. Я і говорив про ЦЕЙ синдром.
| |
|
| | | claps | Дата: Вівторок, 11-Лис-2008, 15:53 | Повідомлення # 15 |
Повідомлення: 52
| від слів до діла. Можу записати всім бажаючим ДВД диск з спогадами тих часів, жительки Лохвиці 2007 року, власний запис, бо у свій час сам цією проблемою займався. мій ящик claps@ukr.net
| |
|
|
|