tolik286, ДІЮЧА КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ РОЗДІЛ II ПРАВА, СВОБОДИ ТА ОБОВ'ЯЗКИ ЛЮДИНИ І ГРОМАДЯНИНА Стаття 35. Кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність. Здійснення цього права може бути обмежене законом лише в інтересах охорони громадського порядку, здоров'я і моральності населення або захисту прав і свобод інших людей. Церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа - від церкви. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов'язкова. Ніхто не може бути увільнений від своїх обов'язків перед державою або відмовитися від виконання законів за мотивами релігійних переконань. У разі якщо виконання військового обов'язку суперечить релігійним переконанням громадянина, виконання цього обов'язку має бути замінене альтернативною (невійськовою) службою.
"батюшкам" які відстоюють (коли треба) інтереси сусідноьї країни та ведуть неправидний спосіб життя.
tolik286,Повертаємося в XII століття, до Інквізиції хто незнами того на вогнище?
На Україні іздавна домінує православна християнська церква. Скажіть, хто знає, в чому принципові розходження в догмах УПЦ КП і РПЦ МП? Я їх не знаю. Їх дуже мало навіть між католиками і православними. На мій погляд діло зовсім не у вірі, а в тій комерції яка існує кругом неї. Служителів церков турбує те як змінюється "поле збору урожаю". Душі людські їх хвилюють не тільки з точки зору ідейного впливу на них, а і з величини подоянь які надходять. Це закономірно, бо вони теж люди з усима вадами і пороками. Я не знаю скільки грошей відрахорвує УПЦ МП в Москву, патріархові Кирилові, не знаю також які вказівки дає той метрополітові Володимиру. Як що усе це "по нулю", то які можуть бути розмови? А якщо хтось когось грабує, то розбиратися треба патріархам, а не стравлювати людей які хотять вірити в одного і того ж Ісуса Христа. Патріархам треда прислухатися більше до Бога, ніж до політиків.
Radcenko
в чому принципові розходження в догмах УПЦ КП і РПЦ МП?
Я вже десь тут на форумі згадував, як перед президенськими виборами в 2004 р. в церквах МП активно велась агітація за одного із кандидатів. Це що? Нормально?
Чортів з два!!!! Подивись цьго мосальського мессію... Ну і бля...
Додано (28-Лип-2009, 19:01) --------------------------------------------- По тб, за кошти УКРАЇНЦІВ. КРАПКА. ТАКОГО коровьяка не бачив ще. Яке позорище. Духовне.
Я не боюсь умереть. Просто противно присутсвовать при этом...
Саме ТАК... І я не про Бога вів мову, а саме про храми ...
Quote (РК-86)
Маєте ЩОСЬ в маленькій вашій душі? ЙОГО?
Це моя душа і Вас не має переймати...
ПиСи. Тема, якщо я нічого не перепутав, має назву "Діла церковні" а не "Діла божественні", то ж пропоную не підмінювати поняття, бо в моєму розумінні Бог і церква це дещо різне...
Олексій Ковальов, Веприцький сільський голова: - Та, що можна обговорювати, якщо у нас перед о. Олександром у Св.-Успенській церкві служив о. Ігор, який торгував наркотиками.
Скажіть, хто знає, в чому принципові розходження в догмах УПЦ КП і РПЦ МП?
В українській церві використовується українська мова. Служби, проповіді, молитви, - все на українській мові. В російській - старослов"янська. І звичайно ж підпорядкування ... Це суперечка не віри, а бізнесу. Реально - обидві церкви відійшли від оригіналу. Біблія написана на іншій мові. Все інше, лише переклади.
Умное выражение лица, еще не признак ума ! цитата из фильма.
Патріарха Кирила КГБ зробив публічним політиком проросійського толку. Говорить він по ділу і бездоганно тільки все з монархічних позицій, артист. Це застаріла лексика. Українським патріархам треба відмежовуватися від таких впливів. (Маю на увазі монархічних). Тому в Україні повинна бути своя автокифальна православна церква. Не розумію наших метрополітів? Чого вони так тягнуться до Москви, так щедро діляться з нею своїми доходамами? Може щось від неї одержують? Віра то одна і та ж!
Radcenko
Патриарх Кирилл носит часы стоимостью около 30 тысяч евро. ФОТОрепортаж. Во время молебна на Владимирской горке в Киеве фотографы запечатлели на запястье патриарха Кирилла часы фирмы Breguet.
Как сообщалось, в эфире телеканала Интер патриарх Кирилл назвал серьезной угрозой для всего человечества распространение безудержных потребительских стандартов западного мира. "Если все общество встанет на путь безудержного потребления, то земля наша этого не выдержит", - сказал он.
Патриарх особо отметил, что безудержный потребительский инстинкт, овладевающий сегодня все большим количеством людей, на самом деле лишает их обычной радости от приобретения каких-то вещей. Возникает, по его мнению, аномальная ситуация, когда человек, поддаваясь рекламе и следуя моде, начинает гнаться за последними моделями мобильных телефонов и автомобилей.
Здесь тоже: "Патриарх Кирилл сообщил шахтерам Донбасса, что кризис - "результат греха". Он держит на пульсе кризиса руку в часах за 30 тысяч евро" http://www.newsru.com/religy/31jul2009/watch.html
Додано (30-Лип-2009, 22:53) --------------------------------------------- В сущности, церковь - это особого вида политическая партия или политическая общественная организация. Церковь - это политика. 100%.
Уважаемые хохлы! Разорвите с советско-совковым прошлым и перестаньте сосать русскую сиську!
Повідомлення овідредагував Yanushevich - П'ятниця, 31-Лип-2009, 11:48
Подививсь по "Інтеру" як політрук у рясі Кирил плюється в сторону "розкольників". Лукавить. Забув що МП теж були рокольниками майже 100 років. imho він своїми проповідями тільки добється "обратного еффекту" люди ще дужче відвернуться від церкви. P.S. фанатиків жалько.
І я такт думаю. Канонічні книги то одні і ті ж. Ніякого росколу по ідеології віри між УПЦ КП і РПЦ МП немає. Вся справа в доходах від парафіян і сфері впливу. Патріарх Кирило ніяк не хоче визнати, що українські парафіяни повинні кормити тільки своїх попів і ніяк не московських. Вірно: Московський патріархат геть з України!
Radcenko
Оказывается, дорогие часы Патриарха Кирилла – это такая форма смирения... Есть и другая «отмазка»: Кирилл не знал, что часики такие дорогие.
"Это тоже форма смирения: не стилизовать себя под странствующего нищего монаха, а смиренно пользоваться тем, что дают тебе люди и Церковь, но при этом сердцем не прикипая к этим вещам"
Господь в законе предупреждал: "Даров не принимай; ибо дары слепых не делают зрячих и превращают дело правых" (Исх. 23:8). Повторяя закон, Моисей еще раз возвращается к этому вопросу: "Не извращай закона, не смотри на лица и не бери даров: ибо дары ослепляют глаза мудрых и превращают дело правых. Правды, правды ищи, дабы ты был жив и овладел землею, которую Господь, Бог твой, дает тебе." (Втор. 16:19-20)
Додано (07-Серп-2009, 12:16) --------------------------------------------- "Сам ажиотаж вокруг этой фотографии в РПЦ вызывает недоумение. Если это действительно дорогие часы, то уместно спросить, а знает ли сам патриарх о том, что они дорогие, заметил Андрей Кураев". http://www.echo.msk.ru/news/611003-echo.html
Это очередное лукавство! Знает, знает, что часы дорогие. Знает всё о своем имуществе в 4 миллиарда долларов.
Уважаемые хохлы! Разорвите с советско-совковым прошлым и перестаньте сосать русскую сиську!
Повідомлення овідредагував Yanushevich - П'ятниця, 07-Серп-2009, 11:33
"Не извращай закона, не смотри на лица и не бери даров: ибо дары ослепляют глаза мудрых и превращают дело правых. Правды, правды ищи, дабы ты был жив и овладел землею, которую Господь, Бог твой, дает тебе." (Втор. 16:19-20)
Золоті слова. Та чи відає про них Патріарх ?
Умное выражение лица, еще не признак ума ! цитата из фильма.
Люди! Чого, чи кого ви шукаете? БОГА чи церкви? Знайдіть спочатку БОГА в собі. Потім приходьте в Божий Храм і спілкуйтеся з подібними собі. Ну якщо у Вас є така потреба. Бо БОГ - це сокровенне. Ну це ж так просто. А прохіндєїв від "віри" вистачало у всякі часи. Скільки зважить?
За душею ще щось є? Чи тільки метр? Не приходь до одиниць їхнього віміру. Буде і тут він на паперті з простягнутою рукою. Працює формула: "Деньги-товар-деньги"? З молоком матері воно ввійшло до крові? Інших варіантів не було чуть? Продовжим розмову?