Фiлософiя та релiгiя - 9 - Форум міста Лохвиця
Понеділок, 21-Тр-2012, 01:02
Лохвиця
Вітаю Вас Гость | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 9 з 10«1278910»
Модератор форуму: Stepan, Бабай 
Форум міста Лохвиця » Дозвілля » Спілкування » Фiлософiя та релiгiя (З чого все починаеться?)
Фiлософiя та релiгiя
LolikДата: Субота, 21-Лют-2009, 08:23 | Повідомлення # 241
Група: Пользователи
Повідомлення: 384
Репутація: 1  ±
Замечания:  ±
Нагороди: 0
так все проїхали.....після бійки кулаками не махають....
взагалі то ттема про філософію тому продовжуємо......
http://ua.textreferat.com/referat-8750.html
Лед тронулся, господа присяжные заседатели, лед тронулся!!

Життя - гра.
Задумана хреново, але графіка - шалена!
БабайДата: Субота, 21-Лют-2009, 14:57 | Повідомлення # 242
Група: Модераторы
Повідомлення: 3564
Репутація: 12  ±
Нагороди: 5
Все религии учат одному:
Получил удовольствие от греха,
получи от покаяния.

Умное выражение лица, еще не признак ума !
цитата из фильма.
LolikДата: Неділля, 22-Лют-2009, 08:32 | Повідомлення # 243
я тут слышал, что некоторые несознательные механики крестят своих пилотов перед полетами

Життя - гра.
БабайДата: Субота, 28-Лют-2009, 17:16 | Повідомлення # 244
- Знаете, мне иногда кажется, что в жизни нет смысла!
- Хорошо вам, батенька! Мне иногда кажется, что он есть...

цитата из фильма.
БабайДата: Середа, 04-Бер-2009, 11:10 | Повідомлення # 245
Чем больше мы задумываемся над тем, что мы знаем о себе, откуда мы пришли, что мы делаем, тем больше мы убеждаемся, что нам лгут. Нас обманывают все общественные структуры! А как вы думаете, почему религиозные иерархии никто не трогает? Религиозные иерархии в этом мире созданы теми же людьми, которые дают вам правительство, вашу порочную систему образования, которые создали банковские картели, потому что вашим хозяевам плевать на вас и на ваши семьи. Их волнует только то, что волновало всегда - Власть и Контроль над всем миром. Нас намеренно увели от правды о том, что такое Высшая Сила во Вселенной, которую люди называют "Богом". Я не знаю, что такое бог, но я точно знаю, чем он не является. И пока вы не будете готовы увидеть правду, какой бы она не оказалась, кто бы вам её не сказал, хотите ли вы взглянуть на мир по-новому или продолжать играть в свою игру, то рано или поздно вы поймете, что вы заигрываете со Вселенским правосудием. Чем больше вы развиваетесь, тем больше вы начинаете понимать природу вещей, тем очевиднее всё становится и вы начинаете видеть ложь повсюду. ВЫ ДОЛЖНЫ ЗНАТЬ ПРАВДУ, ИСКАТЬ Знай правду.

цитата из фильма.
grigori37Дата: Вівторок, 10-Бер-2009, 09:16 | Повідомлення # 246
Повідомлення: 587
Репутація: 6  ±
Нагороди: 1
Шановний пане Бабаю! Де Ви такого правдолюбця знайшли? Мене вчили, що в безмежному світі абсолютної істини і бути не може, а тут зовуть шукати правду? Прямо в голові щось перекрутилося. Добре що вранці прочитав.
Я ось Вам своїми цитатами голову заморочу, перша: "Поступай только согласно такой максиме (т.е. своего личного принципа), руководствуясь которой ты в то же время можешь пожелать, чтобы она стала всеобщим законом." Виписав із "Новейшего Философського словаря" Сам перефразирую так: Поступай так якби ти хотів, щоб поступали з тобою. Друга із "Киркенесскойя этики", Игорь Дьякова "Існує два основних єтичних принципи для всіх систем суспільного виробництва, періодів, рас, національностей, релігій і класів. Перший – благо мого ближнього важливіше мого особистого блага. Стверджують, що це прагматично вірно, біологічно правельно, соціально-економічно вірно, і по релігійним поняттям вірно. Цє – основа совісті. Другий – по мірі твоїх сил не премножуй світових страждань.

Radcenko
БабайДата: Вівторок, 10-Бер-2009, 11:20 | Повідомлення # 247
Пане grigori37, тези, ті що ви написали звичайно вірні. Але Ви неуважно прочитали мій пост. Там в кінці була активна ссилка на сайт. На цьому сайті кілька десятків відеосюжетів. Частина Вам може бути знайома. Але не всі.
Хоча, якщо чесно, варто передивитись їх всі. Там, починаючи від впливу імпортних мультфільмів на дитячу свідомість, і до відкритого зомбування людей. З ціллю перетворити нас всих, з людей мислячих на тупих споживачів, і безсловесних рабів. З поясненнями, кому це вигідно. І сперечатися з тими доводами досить складно. Все вкладаєтьс в чітку логічну цепочку.

- Папа, а в чем смысл жизни?
- В жизни все имеет смысл, кроме поиска смысла жизни.

цитата из фильма.
grigori37Дата: Вівторок, 10-Бер-2009, 11:45 | Повідомлення # 248
Мені здається, пане Бабаю, що ми з вами приземлені люди (я то точно), далекі від "Власти и Контроля", від світового господства, від нейло -лінгвістичного прогмамування характерів,що знайомитися із сучасними технологіями немає сенсу. Слава Богові, що усе оце далеко від нас і що я про нього не знаю. Людство грається із страшним, та помішати йому не можна. Якщо колись щось вибухне, нічого страшного, умремо як і всі.

Сьогодні у нас тут дощ. На огород не поїхав. А вчора і на минулому тижні уже трудився. Там усе ясно і не страшно.

Radcenko
БабайДата: Вівторок, 10-Бер-2009, 13:00 | Повідомлення # 249
Вчора розмовляв з Бесарабією. Там вже картоплю саджають. А в нас ще сніг не зовсім зійшов.Земля ще дуже сира. Та й холодно. Ми всі приземлені люди. Та я вважаю, що людина думаюча це все має знати. Бо деякі "дорослі діти", захопившись недитячими іграшками, можуть догратися "до ручки". І тоді вже щось думати і робити буде пізно ...

Человек - единственная известная науке форма проявления разума,
заключающаяся в способности валять дурака и вредить самому себе .

цитата из фильма.
РК-86Дата: Неділля, 15-Бер-2009, 15:39 | Повідомлення # 250
Повідомлення: 1591
Репутація: 5  ±
Нагороди: 3
Lolik, Бабай, grigori37,

Когда ты сумасшедший – это не так мешает.
Ужасно, когда сходишь с ума.
Джеймс Хедли Чейз.

Ну дійсно відійшли від філософії...

Каждая душа – заложница собственных деяний.
Коран.

Я не боюсь умереть. Просто противно присутсвовать при этом...
БабайДата: Неділля, 15-Бер-2009, 17:27 | Повідомлення # 251
Згоден, поертаємося до теми.

Человек отличается от животных главным образом тем, что задает много
лишних вопросов и раздает много лишних советов.

цитата из фильма.
LolikДата: Вівторок, 17-Бер-2009, 12:52 | Повідомлення # 252
Quote (Бабай)
Человек отличается от животных главным образом тем, что задает много лишних вопросов и раздает много лишних советов.

я б сказав більше ******

Життя - гра.
БабайДата: Середа, 18-Бер-2009, 15:56 | Повідомлення # 253
Чтобы делать зло, необязательно быть злым.
Чтобы делать добро - обязательно.
Сян-цзы

цитата из фильма.
РК-86Дата: Середа, 18-Бер-2009, 22:26 | Повідомлення # 254
Бабай, Достать из кармана можно только тогда, когда туда что-то вложил. (Хун Бяо Дзю, 1 век до нашей эры). Шутка.
А безтолковку с многими дырами наполнить невозможно. Фылософский вопрос.

БабайДата: Неділля, 22-Бер-2009, 09:38 | Повідомлення # 255
Цілком з Вами згоден:
Кому бог не дав, з того і чорту взяти нічого...

Якщо відштовхуватися від наших релігійних канонів,
то головне призначення життя на землі - постачання людей для того світу ...

А якщо вірити корану, то в мусульманських країнах на одного хлопчика
має народжуватися мінімум 31 дівчинка, 30 з яких повинні померти
незайманими, щоб чекати мусульманина в раю ...

цитата из фильма.
YanushevichДата: Вівторок, 02-Чер-2009, 11:20 | Повідомлення # 256
Повідомлення: 975
Репутація: 4  ±
Широпаев, Новодворская, скандинавы-варяги, география и ландшафт, Древняя Русь, "кулаки" и "колхозники", традиция западная и азиатская:
http://shiropaev.livejournal.com/30206.html

"...это разделение можно обозначить как «кулаки» и «колхозники». Именно последние стали социально-психологической базой советчины, которая возвела коллективизм в ранг настоящего культа. Советчина – это историческая кульминация российского коллективизма. Сталинская коллективизация, хотя и несла в себе четкую антикрестьянскую направленность, в действительности имела гораздо более широкое значение: она способствовала утверждению коллективизма в советском обществе в целом. В коллективизации воплотилась совковая (и шире – ордынско-имперская) ненависть к индивидуализму.

«Кулаки» же (повторяю, не как узкая социальная группа, а как психологический тип) неизменно составляли лагерь антисоветского сопротивления, как в период «гражданки», так и в годы Второй мировой. Собственно, национал-демократический проект – это актуальное продолжение «варяжской» традиции индивидуализма – «традиции свободы, упорства и человеческого достоинства»

Уважаемые хохлы! Разорвите с советско-совковым прошлым и перестаньте сосать русскую сиську!
БабайДата: Четвер, 04-Чер-2009, 08:31 | Повідомлення # 257
Добрые и глупые стараются помочь всем. Добрый - всем, что может,
а глупый - всем, кто хочет.
А еще бывают вожди нации и народа, которые помогают всем, кто не хочет.

цитата из фильма.
YanushevichДата: Четвер, 04-Чер-2009, 08:52 | Повідомлення # 258
Я не понял, что Вы хотели этих сказать.

Уважаемые хохлы! Разорвите с советско-совковым прошлым и перестаньте сосать русскую сиську!
БабайДата: Четвер, 04-Чер-2009, 11:19 | Повідомлення # 259
Згадайте цитату Сталіна : "Железной рукой загоним человечество к састью"
Чи щось на це схоже. Я вже може й не пам"ятаю точно.

Советчина – это историческая кульминация российского коллективизма. Сталинская коллективизация, хотя и несла в себе четкую антикрестьянскую направленность, в действительности имела гораздо более широкое значение: она способствовала утверждению коллективизма в советском обществе в целом. В коллективизации воплотилась совковая (и шире – ордынско-имперская) ненависть к индивидуализму.

Це ж цитата з тієї статті, на яку ви давали ссилку...

цитата из фильма.
РК-86Дата: Субота, 06-Чер-2009, 08:06 | Повідомлення # 260
Quote (Yanushevich)
В коллективизации воплотилась совковая (и шире – ордынско-имперская) ненависть к индивидуализму.

Ну где-то я не раз встречал пофигизм к личности, обесценивания сознания своего "Я", попытки оправдать отношение государства (не общества) к индивидуму.

Пробовал наблюдать, сопоставлять, анализировать. Просто из явлений окружающих. Без ссылок и костылей авторитетных. Получается все тот-же возврат на круги своя. Общество превратили в стадо. Изыскать ложные проблемы и перенаправить агрессию на придуманного врага, под шумок, пусть общественный - снять пенки. Сознание такого руководства страны мало отличается от сознания уличного гоп-стопщика...

Повідомлення овідредагував РК-86 - Субота, 06-Чер-2009, 08:21
БабайДата: Субота, 06-Чер-2009, 11:01 | Повідомлення # 261
Quote (РК-86)
Сознание такого руководства страны мало отличается от сознания уличного гоп-стопщика...

Так, але зараз в них набагато більші можливості і масштаби. Тому це більш відчутно для простих людей.
В них так заведено : "На чужому ... горбу в рай в"їхать"

цитата из фильма.
РК-86Дата: Вівторок, 23-Чер-2009, 19:49 | Повідомлення # 262
Бабай,

Та до сих пір нам впарюють "філософію" колгоспника. Ну знову голову колгоспу (президента і пр., і пр.) ми не наймаємо, а голосуємо з подачі райкому (перечислять всі структури піл поняттям "райком"?).

БабайДата: Середа, 24-Чер-2009, 10:45 | Повідомлення # 263
Quote (РК-86)
ми не наймаємо, а голосуємо з подачі райкому

Если о политике говорят, что он вышел из народа, то обычно это означает
что он лучше других знает, как этот народ надувать...

Историю делают активные мерзавцы, а пишут ее пассивные лизоблюды...

цитата из фильма.
РК-86Дата: Понеділок, 13-Лип-2009, 20:16 | Повідомлення # 264
Бабай, Десь вже згадував на сторінках нашого форуму...
Запитую підполковника, нач. політвідділу, який повернувся з чергової комадировки в Москву, після проходження чергової сессії у ВПШ (Высшей Партийной Школы при ЦК КПСС):
- Ну и чего там познавтельного?
- Да, в общем, как нас, православных, наё-ть... Легче, чем тебе Ленинские уроки в части проводить. Давай?...

Yanushevich, Мне показалась, хоть и крестился, некоторая суть.
Ну не о Божьем происхождении человека говорить нужно. В экстремуме хомо ведет себя без разума. Включаются не один, а множество механизмов, направленных на выживание. Поведение нормального животного.
Остается один, и ключевой (по моей недалекости суждений) поведенческий признак, направление которого - саморазрушение вида.

Попробуем обсудить?

БабайДата: Вівторок, 14-Лип-2009, 16:37 | Повідомлення # 265
Quote (РК-86)
нужно. В экстремуме хомо ведет себя без разума. Включаются не один, а множество механизмов, направленных на выживание. Поведение нормального животного.

Нечеловеческой глупости не бывает, глупость - это форма существования разумной материи.

цитата из фильма.
РК-86Дата: Вівторок, 28-Лип-2009, 18:57 | Повідомлення # 266
Yanushevich, Извините, Сегодня по телевидинею был поп. От превославия и места нет. Да и католичеством там не пахло... Не может патриарх бубнить ПРОТИВ БОГА..

grigori37Дата: Понеділок, 03-Серп-2009, 13:14 | Повідомлення # 267
Кажуть, що здорового глузду у кожного достатньо щоб пояснити що до чого. Ось мій ресурс:
Християнська релігія стверджує, що бог створив все, але тільки людину він наділив розумом, чи душею, тобто здатністю думати, відображати світ в собі. Якщо не задавати нерозумних запитань про бога і душу, то все просто і зрозуміло: прийшов бог вдихнув людині душу і вона стала подібною до нього по можливостям творити. З того часу людина стала розумною, звідси і слід починати її історію.
Не хочу про бога думати як про себе. Він має бути недоступним нашій уяві з безмежними, в нашому розумінні, можливостями. Тому ставити запитання: де він спить і що їсть не доречно. Це категорія вища, недосяжна для людського розуміння. Нам дано або вірити в таке, або ні. На те він Бог.
Наука базується на інших уявленнях: все живе на Землі виникло випадково при збігові певних обставин і стало змінюватися під впливом умов. На якомусь етапі своїх перетворень те, що пізніше назвалося людиною почало користуватися умовними знаками, словами, для спілкування між такими як само і стало розумним, бо навчилося розповідати соплеменникові про те чого той не бачив. Так появилася розумна людина з того моменту і починається історія людства.
Розумне людство, наділене цікавістю, стало досліджувати себе і навколишній світ, навчилося думати і творити таке, чого не було. Багато про що дізналося і багато натворило, але до цього часу не може чітко зрозуміти, що то є думка, як вона народжується і переходить в діло? Ось тут зупинимося. Дослідження почнемо із таких вихідних позицій:
1. Світ вважаю єдиним і безмежним в усіх своїх якостях, він був і єсть, і немає в ньому ні кінця, ні краю, і все в ньому взаємопов’язане, тобто місця для випадку немає.
2. Ніяка дія, перетворення, в матеріальному світі не починається без причини.
3. Щоб думати люди ділять світ на поняття, тобто визначені об’єкти, і розташовують їх в просторі і часі. І поняття, і час, і простір є всього лише інструмент мислення. Час і простір характерні тільки для визначених понять і до світу не відносяться. В такому видуманому, обмеженому світі існує місце для випадку.
4. З допомогою мови та інших прийомів люди спілкуються між собою і цим збільшують свою можливість думати. Без спілкування вони не можуть існувати як люди. Тому доречніше вважати окрему людину і суспільства людей, людство, як різне, не здатне існувати самостійно.
5. Думки народжуються в людській свідомості на базі відображеної в ній реальності і служать причиною для дій. Свідомість це те що виділяє людей із світу тварин, вона у кожної людини своя, індивідуальна, хоч і формується під впливом інших. Це - душа. Між душею, розумом, свідомістю та деякими іншими поняттями категоричної різниці не бачу.
6. Чи вірно, чи ні, але намічену розмову буду вести не використовуючи ніяких джерел окрім своєї пам’яті.
Так сталося, що людство стало розділяти все з чим має справу на матеріальне і ідеальне. Не знаю від кого це пішло. Сам під першим розумію реальне, яке можна виміряти, зважити, зфотографуати, або якось відчути його присутність. Ідеальне, це те чого не видно і не чути і існує воно тільки в людській свідомості де відображення світу поділене на визначені об’єкти, розміщені в часі і просторі, такі собі закодовані фотографії реальності, на зразок малюнків на піску, що не змінюють ні ваги ні інших параметрів піску, а зрозуміти їх можна тільки по визначенню. Боюся вживати слово «інформація», бо розумію його не зовсім так, як пишуть фахівці. В моєму розумінні, це всякий матеріальний об’єкт, визначення якого розуміється однаково більше ніж однією людиною, чи об’єктами. От же, ідеальне означає видумане, неіснуюче, відображення реальності.
Із таких уявлень легко визначити, що таке думка, це ідеальне відображення подій чи творінь в людській свідомості, складене в певну структуру із відображень елементарних визначених об’єктів без порушень відомих законів взаємодії між ними. От же, думка є проект, задум якоїсь події чи витвору. Великі проекти є результат колективної думки.
Чи може вона, думка, існувати незалежно від свідомості людини? Ні. Книги та інші «носії інформації» то тільки форми спілкування. Хто не знає визначення використаних в них знаків той не прочитає. Тобто думка – тільки для людей, або людина – це думаюча матерія.
Що єсть причиною думок? То ж ясно, що бажання: чи ті, що виходять із власного організму, чи навіяні зовнішніми подразниками. Що таке бажання - то прерогатива фахівців. Вони ж знають і те як думки пов’язані з бажаннями та переходять до діла, тобто стають причиною.
А що перше:слово чи думка? Звичайно "слово". Не тому що в біблії так написано, а томущо думка - структура із слів.
Ось і вся філософія.

Radcenko
БабайДата: Понеділок, 10-Серп-2009, 17:38 | Повідомлення # 268
А Вам не спадало на думку, що релігія, - це програма розвитку людей ?
Звичайні рамки, обмеження, в межах яких має йти розвиток людства ?

цитата из фильма.
YanushevichДата: Понеділок, 10-Серп-2009, 18:37 | Повідомлення # 269
Quote (Бабай)
А Вам не спадало на думку, що релігія, - це програма розвитку людей ?

Хороша пограмма! То ведьм на кострах сжигали, то запрещали утверждать, что Земля круглая. То в политическую партию религию превращают. Кстати:

Пошли дурака богу молиться - он себе лоб расшибет. (А большинство-то - дураки.)

БабайДата: П'ятниця, 14-Серп-2009, 14:08 | Повідомлення # 270
Quote (Yanushevich)
Хороша пограмма! То ведьм на кострах сжигали, то запрещали утверждать, что Земля круглая. То в политическую партию религию превращают.

Звичайні глюки програми ...
Або віруси ...
Програми ж не ідеальні.

цитата из фильма.
Форум міста Лохвиця » Дозвілля » Спілкування » Фiлософiя та релiгiя (З чого все починаеться?)
Сторінка 9 з 10«1278910»
Пошук:
Нова відповідь
Ім'я:
Текст повідомлення:
Опції повідомлення:
Код безпеки:

Copyright Лохвиця © 2012Створити сайт безкоштовно