Всі рішення не ми приймаємо. простий приклад : фірма зареєстрована в Києві, і налоги платить туди, а сам завод стоїть в Вишневому, другий під Вирішальним, третій за поворротом на Лучку, четвертий будується за Яхниками. В місцевий бюджет від тої діяльності йдуть копійки. Зате ми цим всим дихаємо, та й по дорогам гасають 60-тонні "каністри", добивають і без них розбиті шляхи. Дитячий майданчик зробити в місті нема за що, місський пляж обладнати - зась, сосновий парк привести до порядку -нема за що, що об"їздну дорогу - й ту ніяк не зліплять . Весь транспорт йде через центр ... Питання - що роблять заводи ? Відповідь - переробляють газ. То чому ми платимо за природнийтуркменський газ, а користуємося супутнимкачанівським чи яблунівським газом ? А ти питаєш які рішення ! Та абсолютно всі, не ми вирішуєм, і не ми приймаєм !
Умное выражение лица, еще не признак ума ! цитата из фильма.
Ж1нка або ваг1тна,або н1.Народ або в1льний,або н1. Якщо народ в1льний,питань нема. Якщо народ в ярм1,треба виходити з ярма. А якщо кишка тонка,а оч1 бачили що вибирали,то хай тепер повилазять! 1снують закони природи, як1 треба знати 1 виконувати 1 тод1 все буде добре.А для цього треба вчитися 1 не т1льки як в наймах грош1 зароблять,а 1 як будувати с1м*ю,любити Батьк1вщину,створювати свое д1ло,свое м1сце в цьому Св1т1,а не чекати поки прийде гарний "дядько" 1 все влаштуе.
Додано (09-Сер-2008, 14:02) --------------------------------------------- Более тысячи лет назад, в сентябре девятьсот восьмидесятого года, накануне самого большого праздника – Михраджана, в Бухаре родился удивительный человек. Если и сегодня его имя назвать врачу – он скажет, что это великий врач. «Он известный астроном, математик», – скажут математики. «Он ведь теоретик геологии», – скажут геологи. «И теоретик музыки», – добавят музыканты. «И знаменитый поэт, писатель», – скажут литераторы. И все они будут правы. Имя этого человека – Абу Али Хусайн ибн-Абдаллах ибн-Хасан ибн-Али ибн-Сина.
В Средней Азии рассказывают и поют о нем легенды. Мусульманские библиотеки бережно сохраняют его рукописи, и немногим людям разрешено прикасаться к ним. О многих же книгах известно только из истории, ибо через сто лет после смерти Ибн Сины фанатики из Багдада на главной площади сожгли многие его труды. А еще через столетие автор “Канона” стал широко известен на Западе. Его труды переводились с арабского на другие языки и расходились во множестве рукописей. После изобретения книгопечатания в XV веке, в числе первых изданий, сразу же после Библии, были напечатаны пять томов «Канона врачебной науки» Авиценны, так в Европе называют этого поистине Мудрого Человека.
С рождения маленький Хусайн отличался от других детей. Он рос любознательным и непоседливым ребенком. Однажды он держал в руке глиняную игрушку и неожиданно ее уронил. Игрушка, конечно, разбилась. И тогда маленький Хусайн сказал первое слово: «Почему»? С тех пор это слово он повторял много раз в день. джерело
Якщо вірили передвиборним обіцянкам "добрих дядьків і тіток", то звинувачувати в цьому народ - некоректно. Ні один, з тих що вибиралися, не казав: "Я нічого робити не вмію і не буду, а в парламенті буду тільки блокувати трибуну, щоб і іншим не дати працювати !" Ящо Вам відомий хоч один з таких депутатів, то назвіть його будь ласка !
Quote (Лохвицький)
чекати поки прийде гарний "дядько" 1 все влаштуе.
В 1917 році один "добрий дядько" вже все влаштовував, і що з того вийшло - всі добре знають
Додано (01-Вер-2008, 18:55) --------------------------------------------- До речі, саме з подачі цього "доброго дядька" було відокремлено церкву від держави, і почалося масове знищення церковних пам"яток. Перетворювали храми на хліви, коморі та спортзали. Хто пам"ятає, в нашій церкві теж досить довго був спортзал... Протягом 70 років приоритет культурних цінностей був (м"яко кажучи) зміщений в сторону, протилежну від релігії, і народних звичаїв . Тож чи варто дивуватися, що виросло покоління людей, в яких в душі немає бога. Тепер ці люди прийшли до влади ...
У мене знову прокол: Авіцени не читав і музики його не чув. Ім*я то у нього якесь довге. Не знаю як лохвичанам, а мені ноно не позубам. А видно хороша була людина, царство йому небесне.
Radcenko
grigori37, Читати Авіцену в оригіналі - це круто !!! Але простіше не вчити арабску мову, а скористатися вже готовими перекладами на зрозумілу Вам мову ...
Любий переклат, то вже інтерпретація. Я використовую цей прийом щоб зрозуміти . усвідомити. читаю на російській потім пишу на українській або навпаки. Виходить, умовно, погляд на одне і те ж з різних точок зору. Бабаю, я Вам по секрету скажу Авіцени я читати не буду ні на якій мові
Radcenko
Шановний пане grigori37, ви зараз сказали золоті слова. І саме біблію ми намагємося зрозуміти через переклад. То чого ж дивуватися, що досі, одні й ті ж сюжети в біблії, різні люди по різному сприймають, а якби були ще й різні переклади ... Ото ж бо й воно. Хто знає мови - той може читати в оригіналі, він може зрозуміти зміст, але це не значить, що він зможе точно передати суть на іншій мові.
Мушу Вам сказати, що моя Мама, почала регулярно читати книги, лише коли вийшла на пенсію й прихворіла. Тоді вона й зробила висновок, що це дуже цікаве й корисне діло. А деякі книги наскільки цікаві, що неможливо відірватися. Кожен сам собі вирішує, що робити, що не робити і як жити ...
Читаю в залежності від настрою, історичну літературу, сучасну, люблю хорошу фантастику, під настрій - пригоди, інколи - казки. Під настрій - щось аналітичне про сучасність та релігію. Та досить часто буває, що за день так виморишся, що навечір вже й сторінки не осилиш. На все часу не вистачає.
Дискусії та суперечки що відбуваються на нашому форумі можуть мати позитивний характер і збагатити нас усих при одній умові: учасники будуть мати свідомість, яка обумовлює терпимість, тобто здатність слухати і розуміти інших, незгодних, щоб змінювати точку зору під впливом можливої критики, бо монополії на істину немає ні в кого ( ні в мене, ні в тебе, ні в держави або вкогось іще); а також кожний із учасників усвідомлює основи своєї позиції, які він буде відстоювати в суперечці з іншими і якими керується в житті як принципами, що виробив сам, а не тими,що нав*язали йому пропаганда і начальство. Це накладає цілком визначене відношення до себе і до свого життя: Я суверенний, Я здатний сам ставити цілі в своєму житті, впливати на свою долю, мобілізуючи свої здібності при досягненні цілей; разам з тим Я визнаю інших людей такими ж суверенними як і сам , і хоч моральні цінності їх можуть відрізнятися від моїх, на рівні основополагаючих принципів, хоча б принципу взаємного признання, ми можемо дійти згоди. Я добре розумію те що написав. Я бачу чіткі відходи від цих принципів в учасників форуму. Якщо хтось аргументовано доведе що викладена позиція суперечлива або не вірна, буду коректуванися.
Radcenko
Я бачу чіткі відходи від цих принципів в учасників форуму.
Чому Ви думаєте, що людина не може змінити свою думку, відносно якогось факту, якщо розглянуто більше різноманітної інформації ?
Я так не думаю. Навпаки. Люди мають міняти свої думки під дієї аргументів. В новій європейській соціології есть наке поняття «Принуждение лучшего аргумента" . Вразило те, що дехто із форумчан намагається ставити себе вище за інших. Мені б хотілося запропонувати викладене в повідомленні 76 як принцип форуму.
Дивно, ми всі чомусь учимося, спілкуючись між собою, то й що тут поганого ? А погрози, - то намагання призвати когось до порядку, не більше .
Койщо із Німеччини видніше ніж із середини із України. Але прискорити час неможливо. Усе зріє за своїми порядками. Чого школярів на форумі немає? Хіба в школах немає компютерів?
Radcenko
Цікаве питання .А хто ознайомлений з Біблією? А хто читав П.Куельо -"Алхімік".
Листопад "... в каждом из нас живут ангел и демон,и голоса их порй неразличимы". "Ангел же заставляет нас размышлять о наших поступках, и ему иногда нужны чьи-нибудь уста,чтобы высказатся."
Я спочатку прочитав Гурджіэва, Уманського, Рампа, а після них переглядав Куельо, читати не став, книга показалась занадто зрозумілою.
Жаль, що про езотеріку в школах не розповідають. В науковому світі багато нового і цікавого. Наші філософи розширяють своє поле, глибина думок величезна. Як раніше говорили: говорять густо.
Зараз насолоджуюсь Квіткою-Основяненком. "Конотопська відьма"-яка багата мова, скільки гумору, і містика і здоровий глузд. Куди тому Жванецькому. ДЯДЬКУ, прочитавте цю книгу 10 разів, дуже прошу.
Якщо не секрет хто вам совітував читати саме цих авторів? Виходячи з власного досвіду читаєш або те що посовітували або книга потрапляє до рук випадково або десь були зсилки на літературу. То як?
Здрастуйте, Sana. Спочатку у мене інтернету не було. Мій родич із Кременчука вислав мені диск із бібліотекою Машкова. Я "повзав" по тій бібліотеці, читав багато, а багато тільки проглядав. Вразили тільки ті автори про яких Ви питаєте. Я не прийняв вчення Гурджієва, не став будистом, але ці книги розширили мої знання про людину і світ.
Radcenko